У Ковелі можуть з'явитися вулиці Героїв Майдану та Небесної сотні

У Ковелі можуть з'явитися вулиці Героїв Майдану та Небесної сотні
Ковель теж збирається приєднатися до тієї когорти міст, де з’являться вулиці «Героїв Майдану» та «Небесної сотні».

На недільному Народному вічі, 16 березня, його учасники рекомендували керівництву міста в стислі строки розглянути пропозицію громади щодо перейменування вулиць, - пише ПроКовель.

18 березня відбулися громадські слухання з цього питання, де кожен з присутніх, а в сесійному залі зібралися містяни, міські депутати, духовенство, працівники виконкому, мав можливість висловити власну думку, запропонувати свої варіанти.

Розпочав зібрання секретар міської ради Михайло Гетьман. Він поінформував присутніх, що до мерії офіційно жодної пропозиції щодо перейменування тієї чи іншої вулиці іменем «Героїв Майдану» або «Небесної сотні» не надходило. Також він пропонував обговорити на вибір вулиці Смірнова чи Театральна.

Проте під час розмови озвучили ще кілька пропозицій.

Так, настоятель собору Святого Дмитра Солунського Анатолій Алєксандрук наполягав на тому, щоб на площі, навпроти Будинку Рад, де постійно на віче збирається громада, поставити хрест та освятити його. І рекомендував це зробити протягом кількох днів, адже 30 березня виповнюється 40 днів відтоді, як у Києві в жорстоких протистояннях масово загинули активісти Євромайдану.

З цією думкою не погодилися керівник міськрайонного Штабу національного спротиву Віра Федосюк, депутати міськради, представники влади. Вони переконували священика, що на цій площі також відбуваються й урочисті події, тому хрест дещо «не вписуватиметься» в загальну картину, і натомість запропонували назвати її «Героїв Майдану».

А ось громадський діяч Ігор Верчук не проти перейменувати вулицю Ватутіна на «Небесну сотню». З ним погодився і заступники міського голови Петро Юрчук.

Вислухавши всі «за» і «проти», головуючий слухань запропонував і власне бачення вирішення даного питання. На його думку, доречно буде назвати площу біля Будинку Рад «Героїв Майдану», сквер, де знаходиться пам’ятний знак, на місці якого вже багато років обіцяють встановити пам’ятник борцям за волю і незалежність України, площею «Небесної сотні», а чотири нові вулиці - іменами тих волинян-Героїв, які полягли на Євромайдані.

А ще – відкрити цільовий рахунок для спорудження монументу борцям за волю і незалежність України і першими, як приклад, перерахувати туди одноденний заробіток працівників управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради. Всі ці пропозиції Михайла Гетьмана були схвалені учасниками громадських слухань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі можуть з'явитися вулиці Героїв Майдану та Небесної сотні
19 березень, 2014, 14:25