У Харкові та Донецьку затримали псевдотуристів з Росії

У Харкові та Донецьку затримали псевдотуристів з Росії
В аеропортах Донецька та Харкова російські громадяни, які виявилися журналістами, вигадували різні цілі своєї подорожі в Україну.

19 березня в аеропорту Донецька під час оформлення рейсу з «Шереметьєво» прикордонники виявили 2 громадян Російської Федерації. Вони помітно нервували, чим і привернули увагу правоохоронців, - повідомили в прес-службі Держприкодонслужби.

На запитання про мету поїздки до України росіяни чіткої відповіді надати не змогли та запевняли, що познайомилися тільки під час подорожі в літаку.

Проте під час контролю другої лінії з'ясувалося, що дані громадяни мають зворотні білети, які були придбані в один і той же день, в одній касі із різницею декілька хвилин.

Згодом порушники зізналися, що вони представники "Першого телеканалу Росії" та разом їдуть у Донецьк для висвітлення політичних подій в Україні. Також громадяни пояснили, що отримали вказівки від свого керівництва не надавати правдиву інформацію про мету своєї поїздки під час перетину кордону через побоювання отримати відмову в пропуску.

Однак, саме через надання завідомо неправдивих відомостей їм відмовили в пропуску через державний кордон України.

Ще одному представнику мас-медіа відмовили в перетині державного рубежу прикордонники Харківського загону.

Під час оформлення рейсу "Москва – Харків" громадянин Росії намагався приховати свою дійсну мету подорожі. Охоронцям кордону він надав неправдиві відомості щодо мети та місця перебування на території України.

Згодом стало відомо, що росіянин є оператором російського телеканалу НТВ та намагався перетнути кордон зі службовою метою. Йому також відмовили в пропуску на територію України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Харкові та Донецьку затримали псевдотуристів з Росії
19 березень, 2014, 15:53