Найбільше шахраїв біля пошти і банків, - міліція

Найбільше шахраїв біля пошти і банків, - міліція
На Волині з початку року зафіксували майже 100 випадків шахрайств.

Як інформують у СГЗ УМВС України на Волині, у Луцьку затримали двох громадянок – Ірину Я. та Інну Д., котрі входили в довіру громадян, обманювали їх і забирали їх майно.

Наприклад, вони пропонували за плату пришвидшити видачу позик на серйозні суми. Але як тільки отримували винагороду – зникали. Встановлено, що Ірина та Інна причетні до вчинення 12 злочинів.

Інший затриманий шахрай – Володимир К. – певний період проживав у квартирі знайомих, і, зловживаючи їх довірою, крав у них речі. Правоохоронцями доведено причетність чоловіка до вчинення 3-х злочинів.

Юрій Г. на території Рожищенського району під приводом позики грошових коштів (при поверненні яких обіцяв +10% від позиченої суми) вчинив 4 злочини.

Найпоширенішими у Луцьку правоохоронці називають шахрайства поблизу банківських установ і поштових відділень. Невідомі особи видивляються одиноких громадян старшого віку, які отримували пенсії або грошові перекази. Коли пенсіонери виходили на вулицю, спритники підкидали їм певну суму грошових коштів – «куклу». Старенькі думають, що знайшли гроші, але відразу з’являлися двоє громадян: один нібито теж знайшов, а інший – загубив їх. Починали перераховувати кошти – і в результаті пенсіонери лишалися без своїх заощаджень.

Не менш поширеним видом шахрайств є перерахунок грошових коштів нібито працівникам міліції за непорушення кримінальних справ щодо близьких родичів. І таких випадків безліч.

Більшість шахраїв мають психологічні навики: вони «грають» на негараздах, хибах морального виховання, прагненні легкої наживи у своїх «жертв».

Правоохоронці дають поради, як не стати жертвою шахрайства:

– не віддавайте незнайомим людям документів, цінностей, грошей, мобільних телефонів;

– не вступайте з незнайомими особами в контакт під приводом гадання, зняття порчі, лікування хвороб, привороту коханого тощо;
– не демонструйте в натовпі або черзі вміст свого гаманця, не рахуйте гроші в усіх на очах;

– перебуваючи в розважальних закладах, ні в якому випадку не залишайте без нагляду свої речі, особливо сумочки, барсетки та мобільні телефони. Остерігайтеся незнайомих людей, які намагаються з вами потоваришувати;

– не захоплюйтеся “вуличними іграми”: азарт може призвести до втрати великої суми грошей;

– при купівлі-продажу валюти користуйтеся виключно послугами банківських установ (купівля незнайомої валюти в приватних осіб може привести до отримання “фальшивок”);

– здійснюйте операції купівлі-продажу речей валютою, яку ви добре знаєте і оригінальність якої можете перевірити;

– укладаючи угоди, проводячи операції купівлі-продажу через фірми, необхідно переконатися в їх платоспроможності, правдивості оформлення документів, наявності перерахованих коштів на вашому рахунку, дійсності підтвердження осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли бля,,, мого шахрая знайдете? Трудяги.
Відповісти
Останні новини
Найбільше шахраїв біля пошти і банків, - міліція
27 березень, 2012, 12:34