У Празі заговорили про репатріацію волинських чехів

У Празі заговорили про репатріацію волинських чехів
Уряд Чехії готовий організувати переселення групи волинських чехів з території України, якщо вони опиняться в небезпеці у зв'язку із загрозою ескалації конфлікту з Росією.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка готовий доручити підготовку плану переселення главам міністерства внутрішніх справ і міністерства закордонних справ, - пишуть Коментарі з посиланням на чеське інформагентство ЧТК.

Проект плану репатріації планують підготувати найближчим часом.

Як заявила голова Товариства волинських чехів на Житомирщині України Емма Снідевич, близько 40 сімей волинських чехів вже звернулися до чеської влади з офіційним проханням про репатріацію.

За словами Снідевич, ситуація в Україні щодня погіршується. «Кожен день щось відбувається, нам нема до кого звернутися», - заявила Снідевич.

Отримання офіційного звернення від волинських чехів підтвердив представник міністерства внутрішніх справ Володимир Репка.

Відзначимо, в даний час в Україні проживають близько 20 тисяч етнічних чехів. Волинські чехи живуть на території України з другої половини XIX століття. В основному вони населяють Волинь - історичну область на північному-заході сучасної України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Празі заговорили про репатріацію волинських чехів
20 березень, 2014, 08:05