Як мер Луцька з студентами дерева садив. ФОТО

Як мер Луцька з студентами дерева садив. ФОТО
Представники навчальних закладів та органів влади вийшли на суботник, щоб посадити у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Акція відбулася у четвер, 20 березня.

Як розповів перед початком висадки дерев радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, до акції долучилися студенти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Луцького педагогічного коледжу, біологічного факультету СНУ ім. Лесі українки, а також працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

За його словами роботи з очищення парку розпочалися ще три роки тому, коли міський голова Микола Романюк дав доручення «навести там лад». «Парк був зарошший самосівом, було дуже багато дерев старих, вражених омелою».

Він додав, що в минулому році у парку було видалено більше 600 дерев - «хворих, аварійних, сухостійних». Тому активісти вирішили провести підсадку на заміну сухостійних дерев, зокрема висадити дві з половиною тисячі саджанців «з тим, щоб парк мав привабливий вигляд і в ньому могли відпочивати, насолоджуватися мешканці».

Сорока пояснив, що в рамках суботнику планують висадити бузкову алею в кінці парку з правого боку від центральної алеї. Також планують провести ремонт меліоративних каналів «з тим, що не допустити подальше заболочення і підтоплення території парку».

За його словами, Центральний парк заснували у 1964 році і його садили такі ж студенти.

До активістів також прийшов луцький міський голова Микола Романюк. Він пообіцяв, що роботи за «наведення ладу в парку будуть проводитись комплексно» та нагадав про те, що найближчим часом за кошти Європейського союзу проведуть реконструкцію зоопарку і «вже в наступному році він стане зовсім іншим».

Водночас Микола Романюк розповів, що наразі не може приєднатися до посадки дерев, бо має на їхати у військомат на нараду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приємно знати, що не тільки зрубують, але і садять нові. Мрію, щоб Луцьк потопав у зелені, а наш парк став одним з накращих для відпочинку в Україні.
Відповісти
Молодці! Посадити дерево, збудувати хату, виростити сина: прекрасні слова і прекрасні справи.
Відповісти
Юрій Спепанович! Не займайтесь дешевим піаром та популізмом.
Відповісти
Краще б біля сапалаївки дерева посадили та сміття поприбирали, ботанічний сад відновили.
Відповісти
А де мер садить дерева??? Сумнівно що він в такому одягу щось взагалі там робив...
Відповісти
А навіщо позпилювали всі дерева на вул. Огієнка?
Зараз вулиця має такий вигляд наче війна тільки завершилась.
Відповісти
зі студентами
Відповісти
Сорока непотопляємий. Як Литвин.
Відповісти
Останні новини
Як мер Луцька з студентами дерева садив. ФОТО
20 березень, 2014, 10:35