Студенти СНУ - проти перейменування вишу

Студенти СНУ - проти перейменування вишу
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки ходили "в гості" до керівництва облради з проханням не перейменовувати виш.

Як відомо, 5 березня на сесії Волинської обласної ради перший заступник голови Олександр Пирожик висловив ініціативу щодо повернення СНУ попередньої назви – Волинський національний університет, яку підтримала більшість депутатів, - повідомили в прес-службі вишу.

"На цю новину негайно відреагувала найактивніша частина колективу ВНЗ – студенти, адже це відбулося без їх відома й обговорення. Вони написали відкрите звернення до голови облради Валентина Вітра про недоцільність таких змін", - кажуть в прес-службу.

Представники студентської ради та первинної профспілкової організації студентів, не дочекавшись від очільника Волинської обласної ради відповіді, особисто завітали до заступників голови ради Олександра Пирожика й Ігоря Гузя.

Так, заступник голови облради Ігор Гузь повідомив, що він із особистих міркувань підтримав це рішення під час сесії: "Це моє сприйняття як колишнього студента вишу".

Олександр Пирожик повідомив, що ініціаторами повернення університетові попередньої назви виступили представники інтелігенції Києва та Львівщини, тому це питання й було винесено на обговорення під час засідання облради. Але сьогодні, коли гостро стоїть питання про цілісність і суверенітет України, воно - «не на часі».

На завершення зустрічі Олександра Пирожика й студентського активу завітав і народний депутат Анатолій Вітів, який наголосив, що назва вищого навчального закладу – це виключно компетенція колективу.

"Відтак, студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки висловлюють прохання депутатам обласної ради зосередити свою увагу на першочергових економічних, політичних та соціальних проблемах регіону, а питанням розвитку вишу займатимуться працівники ВНЗ", - повідомили в прес-службі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
палиця намовив прийти?
Відповісти
Вав! Студенти проснулися!
Відповісти
Останні новини
Студенти СНУ - проти перейменування вишу
20 березень, 2014, 11:09