У замку Любарта 7 днів безплатних екскурсій

У замку Любарта 7 днів безплатних екскурсій
В обласному центрі Волині стартувала акція «7 днів у Луцькому замку» - вона приурочена перемозі замку Любарта у Всеукраїнській акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

«Наш замок заслуговує на таку пошану і оцінку. Перемога Луцького замку у Всеукраїнській акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» покладає на нас подвійну відповідальність за ставлення до нього та його збереження», – наголосив міський голова Микола Романюк.

Мер зауважив, що цю подію ми маємо активно використати у наступному році, коли в Україні буде проводитися ЄВРО-2012, аби до Луцька приїжджали туристи. Зокрема, на його переконання, Луцький замок має бути занесений до туристичних путівників, щоб про нього знали гості з-за кордону.

Акція стартувала 12 грудня і триватиме до 18 грудня. У її рамках відбудеться низка розважально-культурних заходів:


13 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії «Велич дзвонів Луцького замку» (Луцький замок). 14.00-17.00 - Школа дзвонарного мистецтва (Музей дзвонів).

14 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії «З історії стародруків» (Луцький замок). 14.00 - Відкриття виставки робіт студентів Львівської національної поліграфічної академії «Нове життя старої книги» (Музей книги).

15 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії у церкві Іоана Богослова (Церква Іоана Богослова). 17.00 - Огляд Луцького замку у вечірню пору. Театралізована екскурсія «Лабіринтами століть» (Луцький замок).

16 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії в художньому музеї (Художній музей). Виставка робіт сучасного мистецтва (Луцький замок).

17 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії «Луцький замок: подорож в минуле…». Лицарські турніри. Ярмарок майстрів народної творчості (Луцький замок).

18 грудня, 10.00-17.00 - екскурсії «Луцький замок: подорож в минуле…». Лицарські турніри. Ярмарок майстрів народної творчості (Луцький замок).

Довідкa:

Акція «7 чудес України» стартувала у березні 2010 року. На звання семи чудес в рубриці «Замки, фортеці, палаци» претендувало 138 пам’яток з усіх регіонів України. За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури на другому етапі акції було визначено 21-ого фіналіста акції. До їх числа увійшло 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців, які з 22 серпня й змагалися за звання семи чудес України.

З 22 серпня по 1 грудня 2011 року на офіційному сайті акції тривало відкрите інтернет-голосування. Паралельно було проведено всеукраїнське опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, представники обласних оргкомітетів, керівники державних інституцій, що опікуються розвитком культури та туризму, представники туристичних операторів, експерти у галузі історії, культури і туризму.

Згідно з умовами акції, саме за результатами інтернет-голосування та опитування експертів (з розрахунку 50/50) оргкомітетом і було визначено переможців акції. Луцький замок набрав найбільшу кількість балів і отримав перемогу.

1 грудня у заповіднику Софія Київська відбулося підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнської акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У замку Любарта 7 днів безплатних екскурсій
13 грудень, 2011, 10:29