За спалювання сухої трави міліція штрафуватиме

За спалювання сухої трави міліція штрафуватиме
Майже три сотні волинських міліціонерів щодоби залучені до профілактики протидії пожежам, які можуть виникнути внаслідок самовільного спалювання сухої рослинності.

За інформацією начальника відділу охорони громадського порядку, підполковника міліції Анатолія Шуміка, станом на 26 березня 2012 року до міськрайвідділів області надійшло 74 повідомлення про події, пов’язані із самовільним спалюванням сухої трави, повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Щодо 28 матеріалів відмовлено у порушенні кримінальної справи, щодо 17 – проводиться перевірка, 29 направлено за належністю.

Анатолій Шумік наголосив: завдання міліціонерів – проводити профілактичні заходи, повідомляти колегам з МНС про факти горіння сухої трави та знаходити осіб, причетних до правопорушень. Також проводяться спільні рейди з працівниками екологічної інспекції, територіальних підрозділів МНС та лісогосподарських підприємств.

Так, працівники Маневицького райвідділу міліції та екологічної інспекції затримали Олександра М., 1950 року народження., мешканця селища Маневичі, який у селі Череваха Маневицького району підпалив траву, внаслідок чого на ділянці площею 1 га виникла пожежа. Працівники екоінспекції склали адміністративний протокол за ст. 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) КУпАП.

Також в УМВС нагадують: за самовільне спалювання трави Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штрафні санкції: від 170 до 340 гривень – громадянам, від 850 до 190 гривень – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків передбачена кримінальна відповідальність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: штраф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відпочивала на цих вихідних в парку на вулиці Потебні і бачила вже спалену траву і впевнена, що ніхто нікого не штрафував...
Відповісти
Останні новини
За спалювання сухої трави міліція штрафуватиме
27 березень, 2012, 15:56