Як Луцьк «поять» водою. ФОТО

Як Луцьк «поять» водою. ФОТО
Напередодні Всесвітнього дня водних ресурсів для студентів луцьких вишів провели екскурсію на комунальному підприємстві "Луцькводоканал".

Захід відбувся в п’ятницю, 21 березня.

Учасники оглянули головні технологічні приміщення на території комунального підприємства.

"Вода, яку ми споживаємо, іде з артезіанських свердловин. Вона проходить знезалізнення, так як у місцевих водних горизонтах - надмірна кількість заліза. Потім вода знезаражується і за допомогою насосів на насосних станціях подається у водопровідну мережу міста Луцька. Далі вода, залежно від поверху, безпосередньо йде у крани, потрапляє у каналізаційну мережу, а потім через станції перекачки йде на очистку", - коротко описав систему водопостачання студентам головний інженер "водоканалу" Сергій Строк.

Також він розповів, що незабаром на комунальному підприємстві запровадять нову систему очистки води за італійською технологією. Це дозволить зменшити вміст заліза у воді до 0,2 міліграм на літр. Нинішні технології забезпечують вміст близько 0,25 міліграм на літр.

За словами Сергія Строка, резервуари підприємства дозволяють пропустили 32 тисячі кубічних метрів води на добу.

Головний інженер "Луцькводоканалу" розповів, що два роки тому підприємство позбулося потенціно небезпечної хлораторної станції.

"Станція була дуже небезпечною, так як знезараження води проводилося рідким хлором. Вже два роки пройшло як перевели останній водозабір на очищення води звичайною кухонною сіллю", - пояснив він.

Також Строк продемонстрував студентам невеликий куточок історії "Водоканалу", де розміщене обладнання, яке використовували для водопостачання ще за польських часів.

Також головний інженер "Луцькводоканалу" розповів, що у центрі Луцька під вулицею Лесі Українки досі лежать труби польських часів, які успішно служать багато років і за якістю кращі, ніж радянські.

За словами Строка, з цього щита можна відключити воду у половині Луцька
За словами Строка, з цього щита можна відключити воду у половині Луцька

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блін, чого там все ржаве таке?
Відповісти