Студентське віче в Луцьку. ВІДЕО

Студентське віче в Луцьку. ВІДЕО
Приблизно тисяча студентів з луцьких вишів зібралися на віче, аби відзначити підписання політичної частини Угоди про Асоціацію з Євросоюзом.

Захід відбувся на Театральному майдані Луцька у п’ятницю, 21 березня.

Розпочалося віче із Гімну України і хвилини мовчання з полеглими на Майдані, яких охрестили Небесною сотнею. Після цього зі сцени до молоді звернулися святі отці зі Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ВІЧА

Один зі священнослужителів зазначив, що Україна здобула перемогу на Майдані передусім завдяки студентам. Окрім того, він додав, що європейські цінності – прагнення чудове, утім, не потрібно забувати й про християнські цінності.



Також зі сцени до студентства звернулися студентка і активістка Ольга Кревська, голова Волинської обласної молодіжної громадської організації «Студентська рада Волині» Неля Жиговець, голови студрад СНУ Роман Герасимчук та ЛНТУ Олексій Табачук, голова ВМГО «Батьківщина Молода» Іван Крулько, ведучий сцени на Майдані у Києві Сергій Митрофанський, голова СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук. Ведучим мітингу був його організатор - керівник міського осередку «Батьківщини Молодої» Роман Перванчук.

Усі вони дякували волинському студентству за активну підтримку Майдану, наголошували на тому, наскільки визначним для України є підписання політичної частини Угоди про Асоціацію з ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.