Якщо не змінювати систему, може бути третій Майдан, - Рибачук

Якщо не змінювати систему, може бути третій Майдан, - Рибачук
Політики, які прийшли у власні кабінети на хвилі Майдану, отримали владу, але виявилися до неї не готові.

Таку думку висловив екс-віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Олег Рибачук в інтерв'ю Іскандером Хісамовим на каналі UBR, - пишуть ВЕСТИ.

За його словами, виклики перед ними стоять величезні, а часу практично немає; вже декілька тижнів влада не вирішується прийняти закон, найбільш серйозно б'є по корупції – закон про держзакупівлі.

«Він з'являвся кілька разів, але так і не був проголосований. І це незважаючи на те, що його внесли лідери трьох колишніх опозиційних, а тепер провладних фракцій», - сказав політик.

«Вони не торкаються системної корупції, великих корупційних схем, а починають з побутової, намагаючись обкласти податками депозити», - вважає Рибачук.

Також екс-віце-прем'єр і глава президентської адміністрації розкритикував діяльність Олександра Турчинова на посаді в.о. президента з точки зору реформування системи влади.

«Турчинов, прекрасно розуміючи, які виклики стоять перед країною, прекрасно розуміючи, що він в.о. президента, ставить на одне з керівних місць у Держуправсправами свого партнера по сімейному бізнесу. Робить те ж саме, що робив Янукович. Ви стали там, завдяки тому, що люди три місяці стояли на Майдані, вимагаючи зміни системи, вас туди випадково занесло. Якщо не змінювати систему, то можна говорити, що буде третій майдан. Країна навчилася скидати владу, нам ніяк не вдається побудувати нормальні інституції», - заявив Рибачук.

На думку політика, Турчинов нічого не робить для реформування навіть з того, що він може змінити без втручання в Конституцію – Адміністрацію президента.

«Потрібно всього лише зробити аудит і прийняти якесь рішення. Ось це буде справжня реформа. Якщо ти виходиш на Майдан і йдеш по вулиці, де на кожному метрі хтось загинув заради зміни системи. Але ці люди не мають моральної совісті, а тому у них немає політичного майбутнього», - резюмував Рибачук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якщо не змінювати систему, може бути третій Майдан, - Рибачук
22 березень, 2014, 10:05