У луцький «Промінь» треба вкласти до 20 мільйонів гривень, - чиновник

У луцький «Промінь» треба вкласти до 20 мільйонів гривень, - чиновник
В разі продажу кінотеатру «Промінь» сума його реконструкції може сягати 20 мільйонів гривень – вважає начальник відділу управління комунальним майном Луцькради Тарас Яковлев.

Про це йдеться у матеріалі Луцький «Промінь»: коли буде кіно? на ВолиньPost.

Нагадаємо, серед проектів рішень Луцької міської ради – проект рішення, згідно з яким значну частину приміщення кінотеатру «Промінь» пропонують включити до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу за конкурсом.

Цим проектом рішення передбачено, що приміщення повинне продатися на конкурсі, а покупець має виконати низку умов. Передусім – забезпечити функціонування кіноконцертного залу не менше, ніж на 900 місць, реконструювати внутрішню частину приміщення з розміщенням закладів громадського харчування та фасаду будівлі з облаштуванням прилеглої території. Роботи переможець конкурсу повинен виконати до 1 квітня 2015 року. Якщо ж інвестор у строки не вкладеться, то у судовому порядку приміщення можна повернути, - передбачено в проекті рішення.

«Якщо допустити, що такий інвестор є, чи невдовзі з’явиться (а саме на таку думку наштовхує і поява проекту приватизації «Променя», і неофіційна інформація про те, що до кінотеатру давно придивляються окремі представники бізнесу), йому доведеться зіштовхнутися з потребою тратити чималі гроші», - йдеться у матеріалі Луцький «Промінь»: коли буде кіно?

Тарас Яковлев зазначає, що сума реконструкції сягатиме не менше 15-20 мільйонів гривень. Стартова ціна приміщення на його думку буде близько 7 мільйонів гривень, хоча остаточну оцінку дасть експертна комісія, а в процесі торгів вартість приміщення збільшуватиметься.

«Було би дуже добре, але не факт, що прийде інвестор з Києва або закордону і вкладе такі гроші в Луцьк. Є схеми співфінансування і, можливо, луцькі інвестори на таке підуть у дольовій участі. Таким чином цей об’єкт можна продати», - каже чиновник.

Та ще й після можливої купівлі об’єкту передбачається процедура відведення земельної ділянки на умовах продажу чи оренди. Ціна землі, яка знаходиться у самісінькому центрі може в кілька разів перевищувати вартість самого кінотеатру, де потрібно змінювати більшість комунікацій.

Читати більше у матеріалі . «Луцький «Промінь»: коли буде кіно?»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто знає, скільки коштувало відкрити Адреналін? Я впевнений. що не менше ніж 20 млн. І вийшло класно. але в чорта на кулічках. А Промінь - в центрі. ХОЧУ КЛАСНИЙ КІНОТЕТАР В ЦЕНТРІ МІСТА!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А ждобська селянська влада не хоче.

За 20 років зі Променя мона бульо зробить "Холивуд Драй Стар Пикчер".
Відповісти
Я думаю, Романюк доб"ється, що Промінь продадуть. Він хороший мер. Перехід накінець доробив, дороги ремонтує Він хоче, щоб луцьк був сучасним містом. Головне щоб там потім ціни на квитки не були по 200 гривень
Відповісти
Люди, круто ж буде!!!!!! Блін. не прийдеться в Адреналін їздити. Не, я нічого проти Адреналігу не маю, але поки доберешся.. А так - я живу на Грушевського, взагалі буду ходии пішки в кіно Ю-ХУ!!!!!!
Відповісти
Рано радієте. Ваше щастя і комфорт - в руках мерії. Захоче - і не буде нового кінотеатру. а буде "комунальна власність яку не можна просто так відлавати бо це - власність громади". І до одного місця, що та громада він цього жалюгідного Променя тільки плюється
Відповісти
Хто був у кафешці на криші Променя? Кожного разу проходжу - мрію там попити кави з дівчиною. певно гарно звідти місто дивитися...
Відповісти
Не був ні разу, але теж цікаво. Давайте зберемо пропозиції про те, хто б що хотів у новому Промені. От я - за фаст-фуд з домашньою кухнею. ну і ясно що - за романтичне кафе на даху ))))
Відповісти
Щодо кафе на даху, я там була ----гарно, романтично, ще й покривальцем накриють, якщо мерзнеш!
Щодо продажу, то це хороша справа, а от другий розважальний центр для такого маленького міста це занадто і не вигідно!
Відповісти
А це вже хай бізнесмени вирішують. А народу класно - ще одине місце для відпочинку. Від конкуренції виграють клієнти
Відповісти
Нічого не класно, для чого два---щоб потім один на дно пішов???А от гарно обладнаний концертний зал і.....(список великий всього того що в Луцьку нема)!!!!!!!!!
Відповісти
Було б дуже добре, щоб питання з Променем вирішилося, а не просто наробили галасу і забули, і вирішилося позитивно й з користю для лучан і міста вцілому.
Відповісти
Останні новини
У луцький «Промінь» треба вкласти до 20 мільйонів гривень, - чиновник
28 березень, 2012, 09:00