«Волиньгаз» забезпечує підприємства модемами-контролерами

«Волиньгаз» забезпечує підприємства модемами-контролерами
ПАТ «Волиньгаз» безкоштовно забезпечує підприємства, на яких встановлені промислові лічильники, модем-контролерами.

Це інноваційні прилади, які автоматично зчитують і пакетом передають на сервер «Волиньгазу» інформацію про фактичні обсяги спожитого газу у визначений час, - повідомили у прес-службі товариства.

ПАТ «Волиньгаз» у березні укомплектувало модем контролерами вузли обліку газу перших 15 підприємств області. Вузли обліку газу на підприємствах складаються з лічильника, коректора (обчислює об’єм газу за стандартних умов) та лінії зв’язку.

Саме модем-контролери – найсучасніше обладнання для забезпечення зв’язку, якими ПАТ «Волиньгаз» забезпечує клієнтів власним коштом.

«Щоденно підприємства передають диспетчерам ПАТ «Волиньгаз» інформацію про використані кубометри. Це потрібно задля контролю лімітів споживання газу. Раніше цю інформацію повідомляли телефоном, що займало багато часу. Тепер усе робить цифрове обладнання і спеціальна програма», - розповідає про новинку заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Передачу інформації через модем-контролери у визначений час забезпечує автоматизована система комерційного обліку газу.

«Наші клієнти-підприємства отримали можливість підвищити свою енергоефективність, тому що нове обладнання дозволяє легко і точно аналізувати споживання газу навіть щогодини», - запевняє Карпомиз.

Всього у цьому році такими приладами буде забезпечено 243 підприємства, що становить майже 50% усіх промислових, бюджетних, комунально-побутових організацій та підприємств теплокомуненерго Волині. Розробником модем-контролерів, або, як їх іще називають, інтелектульного радіотерміналу Imod-Vega, є харківське підприємство «Радмиртех».

Довідка

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» забезпечує природним газом 235 тисяч сімей волинян. У 2013-му році загальний обсяг транспортування склав 586,3 куб. м. На 1 січня 2014 року у Волинській області експлуатується 7644,7 км розподільних газопроводів. ПАТ «Волиньгаз» - у трійці найбільших платників податків області.

Щорічно підприємство сплачує понад 60 мільйонів гривень податків і внесків до бюджетів всіх рівнів. Серед найбільших клієнтів ПАТ «Волиньгаз» - підприємства харчової промисловості. Зокрема, Гнідавський цукровий завод, Європацукор, Теремно-Хліб, Володимир-Волинська птахофабрика, Волиньхолдінг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волиньгаз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волиньгаз» забезпечує підприємства модемами-контролерами
24 березень, 2014, 09:46