Луцьку не дадуть 40 державних мільйонів

Луцьку не дадуть 40 державних мільйонів
Уряд не виділить Луцьку 40 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Про це розповіла заступник начальника управління фінансів та бюджету Луцькради Людмила Гаврилевська під час бюджетної комісії у понеділок, 24 березня.

За словами чиновниці, через те, що державної субвенції місту не буде, пропонується деякі «перекидки» грошей у міському бюджеті.

Так, хочуть зменшити видатки на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт деяких закладів освіти, капремонт фонтану напроти головного корпусу СНУ і придбання костюмів для будинку культури на Вересневому.

Ці кошти пропонують використати на реконструкцію луцького ДНЗ № 25 та реконструкції теплової мережі Луцької дитячої художньої школи. Виділити на ці два об’єкти пропонують 1,33 мільйона і 990 тисяч гривень відповідно.

Голова бюджетної комісії депутат Олег Чернецький запитав, чи варто залишати фонтан без ремонту, на що перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що все-таки тепла приміщення для 600 вихованців художньої школи важливіше. «А фонтан залишається в полі зору», – додав він.

«Хочу, щоб був фонтан. Але розумію, що така ситуація», – прокоментував Чернецький.

Також Гаврилевська запропонувала виділити 60 тисяч гривень за рахунок вільних залишків на відшкодування вартості зелених насаджень у Луцьку. З її слів, ця сума повністю покриває потребу.

Окрім того, гроші, які мали спрямувати на виготовлення проекту упорядкування берегів Сапалаївки, хочуть також «перекинути» на інші цілі. Зі слів заступника луцького міського голови Лариси Соколовської, ціна питання – понад 2 мільйони гривень, що є «неподоланною» для міського бюджету. Тож, 10 тисяч гривень вирішили спрямувати на догляд за зеленими насадженнями біля закладів освіти, а ще 20 тисяч на впорядкування берегів річок.

Управлінню капітального будівництва хочуть додатково спрямувати 680 тисяч гривень на виготовлення проекту розширення міського сміттєзвалища у Брищі, забравши їх у департаменту ЖКГ, де 380 тисяч гривень мали використати для будівництва світлофорів обсягом, а 300 тисяч гривень для санітарної очистки міста. Утім, це питання ще буде обговорюватися.

Врешті, внісши зміни у проект бюджету Луцька, члени профільної комісії його підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Климчук вибивав для області нормальні кошти і знов вибив би, а тепер облизнемося
Відповісти
Останні новини
Луцьку не дадуть 40 державних мільйонів
24 березень, 2014, 13:25