Кримські татари хочуть провести свій референдум

Кримські татари хочуть провести свій референдум
Кримські татари хочуть провести свій референдум щодо їх подальших дій у Криму.

Про це сказав один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв, - пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Він нагадав, що на 29 березня призначено національний з'їзд кримських татар у Сімферополі. За словами Джемілєва, одним з питань з'їзду буде питання самовизначення кримських татар. При цьому він зауважив, що питання до кінця не визначене, але воно не суперечитиме українському законодавству.

«Питання про територіальну приналежність Криму там розглядатися не буде, там буде про форму співіснування, і за результатами референдуму і визначатимуться наші наступні дії», - зазначив він.

Джемілєв розповів, що він під час бесіди з президентом РФ Володимиром Путіним сказав, що «кримських татар не так багато, як росіян чи китайців - ми не будемо з вами воювати, ми будемо наші дії координувати з нашим керівництвом. Якщо українське керівництво нас кине, ми будемо думати».

За його словами, кримських татар сьогодні хвилює питання, як довго триватиме окупація, і що буде робити українська влада для звільнення своєї території від окупантів.

«Якщо вищим проявом патріотизму є продовження співу нашими військовими українського гімну, і з гордо піднятою головою покинути окуповану територію і залишити нас наодинці з окупантами - це одна справа. Якщо робляться якісь дії дійсно на звільнення - це інше питання», - зазначив Джемілєв, додавши, що кримські татари поки не бачать конкретних кроків української влади.

«Якщо передбачається, щоб надовго про нас забути ... А людям потрібно якось жити - це одна форма поведінки», - зауважив він.

Джемілєв підкреслив, що, наприклад, сьогодні постало питання про те, чи брати російські паспорти, оскільки всіх, хто працює в держустановах, звільняють як громадян України, і потім приймають уже як громадян Росії.

Разом з тим, українська влада хоче прийняти закон про окуповані території, де визначити, що будь-яка співпраця з окупантами буде каратися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.