З Білорусі відкликали посла України

З Білорусі відкликали посла України
Міністерство закордонних справ України викликало посла України в Білорусі Михайла Єжеля для консультацій у зв'язку з позицією білоруського керівництва по Криму.

Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна пише Gazeta.ua.

"У зв'язку з заявами президента Білорусі Олександра Лукашенка, зробленими 23 березня, МЗС України викликало посла України в Республіці Білорусь для консультацій і направило білоруській стороні відповідну ноту, в якій зазначається, що такі висловлювання президента Білорусі йдуть в розріз із загальновизнаними нормами міжнародного права, позицією більшості країн світу, які засудили дії Росії з анексії Криму", - повідомив на брифінгу в понеділок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Як повідомлялося, в неділю на брифінгу в Мінську Лукашенко зробив ряд заяв, які стосуються України. Зокрема, він заявив, що "Крим сьогодні - це частина території Росії", однак ніхто не вимагає від Білорусі підтримки або визнання анексії півострова з боку РФ. Також він висловив думку, що українська влада допустили безліч помилок, які привели в результаті до втрати Криму.

Разом з тим Лукашенко переконаний, що Україна повинна залишитися єдиною державою, і попередив про небезпеку її розпаду на окремі суб'єкти федерації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З Білорусі відкликали посла України
24 березень, 2014, 15:33