Луцьких депутатів просять врятувати парк. ДОКУМЕНТ

Луцьких депутатів просять врятувати парк. ДОКУМЕНТ
Приблизно півтисячі лучан підписалася під зверненням до міської ради та прокуратури щодо знищення парку, розташованого на куті вулиць Конякіна-Гордіюк.

У документі вони просять захистити зелену зону, яка є єдиним парку для мешканців двох спальних мікрорайонів. Також в парку розташований стадіон, де регулярно змагаються спортом місцеві мешканці.

У 2010 році, йдеться в зверненні, зелену зону з стадіоном віддали в оренду ПрАТ "Луцький домобудівельний комбінат" для житлової забудови. Коли ж місцеві жителі не погодилися з таким рішенням міськради, в мерії пообіцяли не продовжувати орендну угоду та офіційно надати зеленій зоні статус парку.

Однак, цієї обіцянки, кажуть мешканці, в муніципалітеті не виконали і нині "ЛДБК" в судах добився продовження угоди.

Як стверджують підписанти, 3 березня вони звернулися до прокуратури та міськради з проханням подати касаційну скаргу на рішення суду про пролонгацію договору, відповідь від адресатів поки не прийшла.

Тож, вони вирішили повторно звернутися. Зокрема, просять в депутатів під час чергової сесії підтримати проект рішення, відповідно до якого парк відведуть для споруд рекреаційного значення.

Окрім того, вони заявляють, що депутати міської ради Андрій Разумовський та Богдан Шиба лобіюватимуть не затвердження цього проекту рішення.

Насамкінець підписанти просять надати зеленій зоні статус парку.

Звернення 24 березня вони передали міському голові Миколі Романюку.

Нагадаємо, 19 березня фінансовий директор ПрАТ "Луцький домобудівельний комбінат" Алла Бондарчук під час засідання "архітектурної" комісії міськради висловила позицію товариства щодо ситуації. Зокрема, вона повідомила, що в Генплані Луцька передбачено, що ця ділянка призначена для житлової забудови, тому товариство діє, не порушуючи норм чи законів.

Якщо ж рада затвердить проект рішення зі зміною зонування, то "ЛДБК" судитиметься з міськрадою, - додала Бондарчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьких депутатів просять врятувати парк. ДОКУМЕНТ
24 березень, 2014, 16:59