У суботу в Луцьку відключатимуть світло

У суботу в Луцьку відключатимуть світло
В рамках акції «Година Землі», що відбудеться в світі 31 березня, з 20:30 на луцьких вулицях на годину вимкнуть третину освітлення.

Про це під час наради з нагоди проведення акції у Педагогічному коледжі 28 березня повідомив начальник КП «Луцьксвітло» Олександр Ковпак.

Він зазначив, що завдяки цьому вдасться зекономити близько 200 одиниць теплової енергії, або 750 кіловат.

В тому числі планують вимкнути на годину підсвітку Луцької міської ради, Волинської облдержадміністрації, пам’ятників,Волинського національного університету.

Як розповів начальник відділу екології міської ради Борис Сорока, Луцьк – одне з 19 міст України, що долучилися до акції. Сорока закликав лучан, представників бізнесу, комендантів гуртожитків на годину хоча б вимкнути непотрібні електроприлади та зробити власний внесок у збереження планети.

«Якщо температура у світі підніметься на 2 градуси, то відбудуться незворотні зміни в природі. Ми їх відчуваємо вже: катаклізми, урагани, землетруси… Це така «подяка» людству за варварське відношення до природи», - зазначив Сорока.

Також еколог повідомив, що за роки проведення акції жодного разу не було нарікань на перебої в постачанні електрики від різкого її увімкнення чи вимкнення.

Довідка

«Година Землі» була заснована в Австралії Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) у 2007 році. Україна приєдналася до акції у 2009 році. «Година Землі» має на меті привернути увагу землян до проблем парникового ефекту, викиду в атмосферу вуглекислого газу, бездумного знищення флори та фауни. У минулому році до акції долучилися більше 5 тисяч міст та містечок у 135 країнах світу.



На годину знеструмлюють або включають на економний режим близько тисячі пам’ятників та культових об’єктів в світі. У тому числі Статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, Акрополь в Афінах, Сіднейська опера, Ейфелева вежа у Парижі та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивіться, щоб за годину, в гуртожитках студенти мамами і татами не поставали.
Відповісти
ахахах)))) та в нас тільки третина міста і освітлюється!
31 березня, після 20:30 оголошується час ЗЛОДІЯ!)))
Відповісти
Хахаха, я теж про те саме подумав коли статтю читав.
Відповісти
Отключают НА УЛИЦАХ! :)
Ну кому что "болит"! :)))
Відповісти
Останні новини
У суботу в Луцьку відключатимуть світло
28 березень, 2012, 12:57