Створення партії - засіб для зміни системи, - керівник «Правого сектору» Волині

Створення партії - засіб для зміни системи, - керівник «Правого сектору» Волині
Для громадського руху "Правий сектор" створення партії - інструмент та юридичний статус, який вони мають намір використовувати для зміни системи влади в Україні.

Про це 24 березня під час прес-конференції розповів керівник руху на Волині Павла Данильчука.

"Це не означає, що всі учасники мають вступати у партію", - каже він. Так, у новостворену партійну структуру вступатимуть ті, хто бажає долучитися до політичної боротьби, інші ж лишатимуться у русі, який не відходить від своїх завдань.

Зокрема, "Правий сектор" далі працюватиме у напрямку мобілізації чоловічого населення. Мобілізація, за словами Данильчука, є актуальною, адже є загроза проникнення диверсійних груп з боку Білорусі.

Структура й надалі допомагатиме охороняти українсько-білоруський кордон. До слова, цим займається силовий блок "Правого сектору", який очолює Сергій Мерчук.

“Після створення партії силовий блок "Правого сектору" буде займатися поповненням рядів організації, яка не побоялася взяти на себе відповідальність під час революції. Надалі ми будемо проводити вишколи ідеологічні на місцях, по районах і будемо поповнювати ряди нашої організації. Надалі в нас планується з'їзд членів силового блоку, щоб показати ту всю силу, яка в нас є”, - сказав Мерчук.

Друге завдання партії також лишається робота у напрямку люстрації спільно із "Громадським сектором" Волині, "Автомайданом" та "Самообороною" Волині.

Наступний напрям — антикорупція.

“Ми говоримо про корупцію, але від зміни кількох керівників, корупція лишається. Правий сектор реагує і буде реагувати на випадки корупції. Будемо реагувати разом із представниками СБУ, прокуратури. Чекаємо зараз також на призначення начальника міліції та прокуратури”, - повідомив Данильчук.

Також "Правий сектор" візьметься за пропагування своїх ідей та інформування населення, зокрема у районах області. Адже, якщо у Луцьку люди більш-менш поінформовані, то ситуація у районах доволі невтішна, кажуть у новоствореній партії.

Наразі представництва "Правого сектору" уже сформовані у містах: Нововолинськ, Горохів, Володимир-Волинський, Ковель, Любомль, Любешів, Камінь-Каширський, Рожище.

Щодо програмних планів у політиці, то поки вони напрацьовуються. За словами Данильчука, вони готові співпрацювати із такими новоствореними партіями як “Демократичний Альянс”, “Сила людей”. Щоправда, він наголосив, що програма “Правого сектору” суттєво відрізнятиметься від програми, до прикладу, “Сили людей”.

Довідка

22 березня 2014 року відбувся закритий Всеукраїнський партії Українська національна асамблея, яку було вирішено перейменувати на "Правий сектор". Дванадцять представників Волині взяли участь у з'їзді, які автоматично стали першими волинянами, які стали членами цієї партії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а хто кричав без політики ?))
Сміх та й годі всі хочуть дерибану!!))
Відповісти
силою, залякуваннями і не правдою, ліземо до влади і на посади."Молодці"...майже всіх надурили...
Відповісти
Останні новини
Помер ще один Герой Майдану
24 березень, 2014, 18:20
Створення партії - засіб для зміни системи, - керівник «Правого сектору» Волині
24 березень, 2014, 18:07