Керівники СБУ Волині приховали свої статки

Керівники СБУ Волині приховали свої статки
Начальник управління СБУ на Волині та троє його заступників мають по BMW.

Про це стало відомо із декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік начальника УСБУ у Волинській області та його заступників, які надали порталу «Четверта влада» в Центральному управлінні Служби безпеки України.

Варто відзначити, що у наданих документах відкрита не вся інформація, яка передбачена законом. Зокрема, із наданих копій декларацій не відомо, хто саме із членів сім’ї внесений в документ, а також відсутні сторінки декларації про майно декларанта та членів його сім’ї. Окрім того, закрита інформація про транспортні засоби членів сім’ї, їхні вклади у банках та фінансові зобов’язання.

Ще влітку 2013 року журналісти «Четвертої влади» звернулися до начальника УСБУ у Волинській області Володимира Мельниковича з проханням надати копії своєї декларації про доходи та декларації своїх заступників. Однак він відмовив, повідомивши лише «відомості» із своєї декларації, які, як тепер стало відомо, були неповні.

Через це журналісти звернулися із скаргою в центральне управління СБУ, однак звідти надійшла відповідь на чотирьох сторінках про те, що Мельникович нічого не порушив, не надавши запитувані документи. Однак через деякий час на адресу порталу «Четверта влада» таки надійшли копії декларацій посадовців. Як відомо, раніше Мельникович повідомив, що у 2012 році заробив більше півмільйона гривень і володіє автомобілем BMW X5, земельною ділянкою і гаражем.

Як видно із документів, наданих в СБУ, начальник управління СБУ таки має якихось членів сім’ї, які у 2012 році отримали більше 370 тисяч гривень доходів (36 тисяч – заробітна плата, 320 тисяч – дохід від відчуження рухомого і нерухомого майна і 14 тисяч 193 гривні – інші види доходів). Про майно посадовця і його членів сім’ї не відомо, бо ці сторінки відсутні.

Із транспортних засобів у посадовця - BMW X5 придбаний за 368 тисяч 653 гривні. Сторінки з інформацією про транспорт членів сім’ї немає в наданому документі, а інформація про їхні вклади у банках, цінні папери та фінансові зобов’язання – неправомірно закрита.

Як повідомляв сам Володимир Мельникович, у декларації за 2012 рік він вказав гараж в Рівному і земельну ділянку поблизу Рівного.

Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича
Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича
Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича
Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича
Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича
Сторінки із декларації про доходи Володимира Мельниковича


На них видно, як із документу вилучили інформацію, яку закон не визначає як конфіденційну. Подібна ситуація із усіма чотирма документами

Перший заступник начальника УСБУ у Волинській області Ігор Бабінець у 2012 році отримав більше 157 тисяч гривень зарплати та майже 14 тисяч матеріальної допомоги. Працівник спецслужби також має BMW, але іншої моделі – 520і. Автомобіль 2004 року випуску перший заступник начальника управління придбав у 2009 році за 160 тисяч гривень. На рахунках у банках в Ігоря Бабінця на момент подачі декларації – 5 з половиною тисяч гривень.

Серед фінансових зобов’язань – 16 тисяч гривень інших доходів. Як уточнив в документі сам декларант – за винаймання житла в Луцьку.

Заступник начальника управління СБУ на Волині Сергій Возняк в 2012 році отримав трохи більше 148 тисяч гривень доходів. Члени його сім’ї – більше 20 тисяч.

Як і його керівник, Сергій Возняк володіє BMW X5 2010-го року випуску.

Ще одну BMW має і третій заступник начальника УСБУ у Волинській області Віктор Уніга. Щоправда, його транспорт трохи старіший – 2006 року випуску. В декларації зазначена і сума витрат на оренду чи інше право користування автомобілем - 200 тисяч гривень. Моделі BMW декларант не зазначив.

Позаторік Віктор Уніга отримав 157 тисяч 731 гривню сукупного доходу. Члени його сім’ї – майже 301 тисячу гривень, левова частка з яких (250 тисяч гривень) – від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності, а решта – як заробітну плату.

В усіх трьох деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відсутні сторінки про майно декларантів і майно їхніх членів сім’ї, про транспорт членів сім’ї, а також закрита інформація про їхні вклади у банках та цінні папери і фінансові зобов’язання. Не відомо власне і хто ті члени сім’ї та скільки їх.

Як пояснили працівники управління роботи з особовим складом СБУ у супровідному листі, вони надіслали нам «завірені копії декларацій в частині, що стосується особистої інформації, за винятком відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тих держслужбовців котрі отримують копійчану зарплатню тягатимуть по прокуратурах та судах за кожну копійку зарплатні дружини, чи пенсії матусі вказану помилково.
Ми це уже проходили ще за першого пришестя Бориса Петровича.
практично 90 відсотків працівників управління потрапили під суд за помилки у декларації, потім Климчук з високої трибуни обізвав їх усіх корупціонерами, а через місяць гроші людям повернули зновуж таки через суд. Климчук прокукурікав, а скільки нервів це коштувало працівникам ?
Відповісти
Останні новини
Керівники СБУ Волині приховали свої статки
25 березень, 2014, 09:18