Луцьк вшанував Чорновола. ФОТО

Луцьк вшанував Чорновола. ФОТО
Представники влади та громадські активісти зібралися біля меморіальної дошки В'ячеслава Чорновола, щоб вшанувати пам'ять його пам'ять.

Акція відбулася у річницю смерті політика та дисидента у вівторок, 25 березня біля будівлі обласної Малої академії наук на вулиці Чорновола.

Очільник обласного осередку «Народного руху України» Володимир Банада нагадав, що автокатастрофа 25 березня 1999 року, у якій загинув Чорновіл, була підлаштована, а винуватців і замовників досі не знайшли.

«Розуміємо, що це сплановане політичне вбивство… 15 рокві минуло, а кримінальна справа, яка велася, закрита. Маємо надію, що, коли справи у країні облаштуються, буде знайдено, хто був винуватцем…», - пояснив Банада.

Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що Чорновіл був одним із перших, хто загинув від рук влади в Україні.

«Він, швидше за все, був першим, кого вбила влада в незалежній Україні. Він був перший, хто започаткував Небесну Сотню, просто тоді ми ще не знали, що будує Небесна сотня. Ми не знали, що буде більше 100 людей, які стануть жертвами влади», - розповів він.

Депутат Верховної Ради першого скликання Андрій Бондарчук розповів, що працював спільно із В'ячеславом Чорноволом та закликав сучасних політиків працювати, щоб «втілити в життя те, про що мріяв Чорновіл».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пустовіт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мрії Чорновола - сьогодення, то складно знайти слова для оцінки теперішньої акції...
Відповісти
Останні новини
Луцьк вшанував Чорновола. ФОТО
25 березень, 2014, 14:56