«Самооборона» Волині навідалася до Господарського суду. ФОТО

«Самооборона» Волині навідалася до Господарського суду. ФОТО
«Самооборона Майдану» Волині підтримала громаду Іванич, яка встала на захист єдиного у селищі комунального підприємства.

Іваничівські активісти та бійці місцевої сотні «Самооборони Майдану» разом із луцькими колегами у вівторок, 25 березня приїхали на слухання до господарського суду Волині щодо стягнення штрафу з Іваничівського ВУЖКГ.

Як розповів громадський активіст Юрій Опекан, в Іваничівському районі залишилося три великих підприємства – Іваничівський цукровий завод, Павлівський пивзавод та місцевий ВУЖКГ.
Останнє буквально «атакують» різними перевірками. Протягом минулого року їх було приблизно 24.

Юрій Опекан називає це намаганням не дати працювати підприємству.

Дійшло до того, що у антимонопольному комітеті з результатами перевірки наклали на ВУЖКГ штраф обсягом 4 тисячі гривень за «монополізм» на ринку вивезення рідких побутових нечистот.

«Сьогодні ми приїхали як активні громадяни, я як депутат райради і ще один колега, працівники підприємства. Ми вважаємо, що це не були порушення, просили не накладати санкцій на підприємство, але все-таки він був накладений. Сьогодні керівник підприємства оскаржує цей штраф в суді», – розповів детальніше Юрій Опекан.

Так, громада приїхала з плакатами, на яких написали слова підтримки підприємству та незгоди із діями контролюючих органів.

«Це така акція і для нової влади, щоб брали до уваги і контролюючі структури, щоб зважали на те, що комунальним підприємствам треба дати можливість працювати», – додав Юрій Опекан.

Зі слів сотника Луцької сотні «Самооборони Майдану» Андрія Омельчука, самооборонівці підтримали громадських активістів, адже про це прохали Іваничівська сотня «Самооборони», які також приїхали до суду.

«Але коли нам розказали суть справи, то ми і по суті підтримуємо», – додав Омельчук.

Також під час акції були присутні й представники «Автомайдану».

На думку керівника Іваничівського ВУЖКГ Володимира Бойка, накладення штрафу – упереджений підхід з боку антимонопольного комітету.

«Вони кажуть, що ми монополісти по вивезенню рідких побутових нечистот. Я вважаю, що таке рішення зарання заготовлене не об’єктивно. Ми не єдиний надавач цих послуг», – пояснив він.

«Іваничівський цукровий завод «Європацукор» має таку саму техніку і селищному голові цю послугу надавало», – додав комунальник.

Окрім того, Володимир Бойко зазначив, що сума штрафу у декілька разів перевищує річні доходи підприємства від надання цієї послуги.

«Це не є та основна послуга для діяльності підприємства. Наша діяльність – централізоване водопостачання, водовідведення, утримання будинків, благоустрій селища. А це такий допоміжний заробіток», – зазначив директор ВУЖКГ.

Також Володимир Бойко зауважив, що підприємство постійно перевіряють і часто штрафують. «Частину ми оскаржуємо, але штрафні санкції є», – додав він.

Так, минулого року загальна сума, на яку оштрафували підприємство, зі слів директора, становила приблизно 10 тисяч гривень.

«Сьогодні роблять, щоб не заробляти гроші, а ходити по судах. Біда на державному рівні, треба спонукати підтримувати комунальні підприємства, щоб заробляло гроші», – переконаний Володимир Бойко.

Юрій Опекан
Юрій Опекан
Крайній зліва - Володимир Бойко
Крайній зліва - Володимир Бойко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Самооборона» Волині навідалася до Господарського суду. ФОТО
25 березень, 2014, 16:29