В автобусах треба буде пристібатися

В автобусах треба буде пристібатися
Вітчизняні автовиробники підтримали рішення Міністерства інфраструктури про обов'язкове оснащення автобусів ременями безпеки з 1 січня 2013 року.

Автовиробники також висловили готовність переглянути технічні умови на колісні транспортні засоби з обов'язкового оснащення ременями безпеки, обмежувачами швидкості і тахографами автобусів для перевезення пасажирів (крім міських і приміських маршрутів).

Як повідомляє РадіоЕРА з посиланям на прес-служба міністерства інфраструктури, таку позицію представники українського автопрому озвучили під час наради з автовиробниками в міністерстві на минулому тижні.

У прес-релізі наголошується, що за підрахунками іноземних фахівців, застосування ременів безпеки допомагає уникнути загибелі людини в 75 випадках зі 100.

"Є розпорядження віце-прем'єра - міністра інфраструктури щодо обов'язкового застосування в автобусах обмежувачів швидкості і ременів безпеки пасажирів та водіїв", - наводяться в прес-релізі слова заступника міністра Володимира Корнієнка.

Він також підкреслив, що на конкурсах розподілу маршрутів буде враховуватися наявність на всіх транспортних засобах ременів безпеки. Виробників автобусів також пропонується включити в робочу групу по розробці законодавчих ініціатив.

За словами заступника голови правління корпорації "УкрАВТО" Олега Папашева, які наводяться в повідомленні, технічної проблеми у випуску автобусів з ременями безпеки у виробників немає, а голова правління АТ "Черкаський автобус" Віталій Рабе зазначив, що підприємство вже давно оснащує ременями безпеки автобуси, які поставляються на експорт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В автобусах треба буде пристібатися
28 березень, 2012, 16:57