У Луцьку водії «гудять» під мерією. ФОТО

У Луцьку водії «гудять» під мерією. ФОТО
Автопідприємці Луцька та представники громадської організації «Автомайдан Україна» влаштували пікет під міською радою.

Вони просять депутатів звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою щодо скасування так званого утилізаційного збору.

«Ми хочемо платити податки і, щоб в нас була робота. Ми просимо, щоб наше звернення підтримали, в якому просимо у Верховної Ради відмінити акцизні та утилізаційні збори, рішення про встановлення яких було прийняте 1 вересня та 1 січня. Ніби Верховна Рада працює над цим, але я думаю, що буде мудре рішення відмінити ці закони. Бо казна, як була пуста, так і буде, а так і в нас свобода буде, і казна повна буде», - каже Олександр Денисюк, автопідприємець із 20-тирічним стажем.

У зверненні автопідприємці просять у Верховної Ради скасувати такі законодавчі акт:

1) № 421-VII «Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів»;
2) № 422-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів ...»;
3) № 713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків», а саме пунктів 2-6 розділу І, якими внесено зміни до статей 213, 215, 216, 221, 222 Податкового кодексу України.

На їхню думку, введення утилізаційного та акцизного збору на переобладнання автомобілів не дало жодних позитивів для бюджету держави, області і міста, але створило ряд проблем та завдало відчутного удару по сотнях луцьких підприємців зайнятих у галузі з продажу та переобладнання автомобілів та їхніх родинах.

Автомобілісти вважають, що після таких нововведень державний та місцеві бюджети від відмови ввезення на митну територію України лише одного автомобіля втрачають понад 25 тисяч гривень.

«Підприємці, зайняті у цій галузі, втратили прибутки і припинили сплачували податки, що складали від 670 до 6 тисяч гривень на місяць в залежності від виду діяльності. Також, пенсійний фонд щомісяця недоотримує 500 і більше гривень з кожного працівника у вигляді єдиного соціального внеску. Через повне припинення роботи підприємств та підприємців-довелося майже повністю звільнити найманих працівників. Сотні лучан стали неплатоспроможними, не в змозі забезпечувати свої сім’ї, і як наслідок, вимушені ставати на облік до Центрів зайнятості населення, що також тягне за собою величезні витрати з державного бюджету, та створює соціальну напругу у місті», - йдеться в документі.

«Цей утилізаційний збір є злочинний. Тому що в Європі такий збір коштує 100 євро, а в нас він коштує від 2 тисяч доларів в залежності від автомобіля», - каже автопідприємець Петро Мельничук.

Загалом же підприємці кажуть, що не мають прибутків і півроку «сидять» вдома і нічого не роблять. Мельничук уточнює, що фактично без роботи сидять автопідприємці, які торгують автозапчастинами, тюнінгом для автомобілів, які займаються фарбуванням авто, ремонтом, переобладнанням салонів, встановленням автоскла, продажем авто та привезенням їх з-за кордону і розмитненням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бєдолаги позбирались, совість би мали пікетувати. Мало нажили? Кому, кому а вам в останню чергу треба майданити, а не дожимати державність до кінця.
Одним словом, хохли, блеать!
Відповісти
а в четверг тоже пикет будет? или всё-таки на авторынок?
Відповісти
Вишківські і рованецькі перещивальщики бусів?
Відповісти
Це все правильно, але чого ніхто не говорить за мита на авто, які і так майже найвищі в світі????
Відповісти
Я хочу запитати, у Верховній Раді більшість, яка приймала ці закони з математики мала двійки. Хіба не можна порахувати скільки держава заробили до прийняття закону, а скільки після. Можна десь знайти прізвища депутатів, які голосували за цей недолугий, на мій погляд, закон про утилізацію.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку водії «гудять» під мерією. ФОТО
26 березень, 2014, 11:32