Літній відпочинок: чим замінити Крим

Літній відпочинок: чим замінити Крим
Українські туристи не поспішають на відпочинок до Криму, який окупувала Росія. Натомість починають шукати альтернативу відпочинку на півострові.

Вже очевидно, що сезон на півострові зірваний, тому що озброєні російські солдати на бронетехніці явно відлякують охочих приїхати до Криму, - пише ТСН.

Альтернативою Криму може стати відпочинок в Чорногорії, Грузії, Туреччині та на Кіпрі.

Альтернатива Ялті - Будва, Чорногорія



Будва - найпопулярніший курорт Чорногорії, де є бутіки, шопінг-моли, набережна з ресторанами і кафе на будь-який смак, активне культурне і нічне життя. Сюди, як і в Ялту, їдуть за веселощами.

Природа схожа на кримську, але рослинність не така буйна. В околицях можна побачити унікальний острів святий Стефан і православні монастирі.
Переліт коштує приблизно 3790 гривень в обидві сторони. Від аеропорту Тівата до Будви можна доїхати на таксі за 360 гривень.

При цьому українцям віза не потрібна. Житло вигідніше шукати на місці: приватний сектор розвинений так само добре, а на багатьох будинках висять оголошення про здачу квартир. Ціни - від 25 до 80 євро на добу. У центрі селитися не варто - дуже шумно.

Скромний бюджет на харчування - 200-250 гривень в день на людину, якщо готувати самостійно. Середній чек в не найдорожчому кафе-10-13 євро. Порції найчастіше великі.

У межах міста розташовані два пляжі - Слов'янський і Могрен. Перший - великий, другий - чистіше. На обох - дрібна галька з піском. Людей у високий сезон багато, однак, можна поїхати на пляжі в околицях - Яаз, Трестен, Петровац, Рафаїловічи, Бечеччі.

Альтернатива Сімеїзу - Кемер, Туреччина



Кемер розташований в 42 км на захід від Анталії. Він оточений Тороськими горами і сосновими лісами. Повітря чисте, природа нагадує узбережжя ПБК, а атмосфера - щось середнє між Сімеїзом і Коктебелем.

Удень можна ходити на пляж, аквапарк, дельфінарій, кататися на канатній дорозі і з'їздити на джип-сафарі, вечеряти можна в затишних кафе з кальяном і вином.

Оптимальний варіант перельоту рейсом Wizzair до Анталії, звідти - на таксі або автобусі до Кемера. Рейси здійснюються двічі на тиждень: у понеділок і п'ятницю. На літо мінімальний тариф з Києва - 949 гривень (квитків поки багато), з Анталії - 1149 гривень (за такою ціною залишилися лічені дати). Віза для українців не потрібна. На території Туреччини можна знаходитися до 60 днів.

Хороший готель в центрі, наприклад, обійдеться в 700 гривень на добу. З харчуванням буде дорожче на 200 гривень на людину в день.

Клімат тепліший і вологіший, ніж в Криму, але прохолодніше, ніж на інших курортах Анталії. Влітку вода прогрівається до 27 градусів. На курорті є міський пляж "Місячне світло" (Moonlightbeach). Перший - гальковий з великим вибором водних розваг. Другий - з насипним піском галькою на березі і в морі. Вода чиста, прозора.

Альтернатива Коктебелю - Батумі, Грузія



Розглядати столицю Аджарії виключно в якості пляжного відпочинку не варто - для цього краще їхати в Туреччину. Тут можна прогулятися набережною, яка засаджена пальмами, повечеряти під акомпанемент оповідань доброзичливих грузин, з'їздити на руїни знаменитої фортеці Гоніо і тільки потім пляж.
Переліт "Київ-Кутаїсі" від Wizzair коштує 629 гривень. Назад можна полетіти за 729 гривень. З Кутаїсі до Батумі можна доїхати маршруткою за 60 гривень (10 ларі). Дорога займе дві години.

При цьому віза для українців не потрібна, а термін перебування необмежений. Для економії краще шукати житло на місці в приватному секторі. Так, кімнату можна зняти за 170 гривень на добу. Якщо ходити на ринок за овочами і фруктами і їсти хачапурі по-аджарськи і хінкалі в місцевих кафе, можна розраховувати на 150 гривень в день на людину.

Клімат субтропічний, вологий. Влітку не так спекотно, як у Криму. Денна температура 25-28 градусів. Пляж в Батумі тільки один. Він посипаний крупною галькою, обладнаний роздягальнями і туалетами. За символічну плату можна скористатися і лежаками. Людей у порівнянні з кримськими курортами небагато.

Альтернатива Феодосії - Айя-Напа, Кіпр



Айя-Напа - невелике курортне місто. Нічних клубів тут, мабуть, більше, ніж готелів. Цей варіант відпочинку - для активних людей, наприклад, які сумують за Казантипом.

Переліт рейсом "Київ-Ларнака" від Wizzair на липень та на деякі дати серпня обійдеться в 1359 гривень. У червні можна знайти квитки за 1159 гривень. Назад можна полетіти за ті ж 1359 гривень. До Айя-Напи з аеропорту Ларнаки можна доїхати на рейсовому автобусі з однією пересадкою.

У високий сезон хороші готелі дешевше 800 гривень на добу знайти проблематично. Двомісні апартаменти з кухнею пропонують за 857 гривень. Харчування обійдеться мінімум у 300 гривень на людину в день. Середній чек кафе без спиртного становить 10-12 євро. У фаст-фудах можна харчуватися дешевше. Пляжі в межах міста - Nissi, Adams, Lanta і Macronissos.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клімат тепліше і вологіше
Відповісти
Клімат тепліше і вологіше
Коли вже журналісти будуть грамотно писати? Жах
Відповісти
ітого: як мінімум 10000грн на людину за 7 днів відпочинку! При середній зарплаті на такий відпочинок треба постити і батрачити, батрачити ... декілька місяців, а то і більше ніж півроку ..... Крим все таки був дешевше!
Відповісти
в Бердянськ)))
Відповісти
Останні новини
Літній відпочинок: чим замінити Крим
26 березень, 2014, 11:57