У Луцьку поки не буде комунального ринку

У Луцьку поки не буде комунального ринку
Депутати Луцької міськради приблизно годину сперечалися про те, чи розглядати питання про створення у Луцьку комунального ринку на землі на Завокзальному ринку, щодо якої розірвали договір оренди із облспоживспілкою.

Про це стало відомо під час 57-ої сесії міськради у середу, 26 березня.

Проти рішення про створення ринку виступили люди, які зазначили, що вони – підприємці із Завокзального ринку. Вони прийшли під стіни міськради на мітинг, частина людей перемістилася у сесійну залу.

Під час обговорення проекту порядку денного сесії, де питання уже внесли на розгляд, депутат Олександр Пиза запропонував його зняти. На думку Пизи, створення комунального ринку не обговорили, щодо цього є конфлікт. «Зважаючи на кількість людей на вулиці і у залі, прошу зняти питання», – зазначив він.

Цю пропозицію підтримали 22 депутати, що було достатньо для того, аби питання не розглядали на сесії після голосування за порядок денний.

Після цього депутати почали активно висловлюватися щодо таки внесення питання на розгляд. Так, депутат Андрій Осіпов вніс пропозицію розглянути його після депутатських запитів. Пропозицію не підтримали.

Також виникали дискусії щодо того, як має функціонувати нове комунальне підприємство, якщо ще немає ані статуту, ані директора. Зокрема, висловилися депутати Андрій Козюра, Рустам Дячук.

Депутат Євген Ткачук зазначив, що понад 100 підприємців звернулися з проханням не створювати комунальний ринок. Тож, спочатку треба урегулювати цей конфлікт.

Ініціатор проекту рішення депутат-свободівець Юрій Вега зауважив, що питання де-факто обговорюється, хоч розглядають лише проект порядку денного. Тож, він переконував, що проект рішення про створення комунального ринку таки потрібно розглянути.

«Я не розраховував на те, що одноголосно буде прийнято рішення, але я розраховував на обговорення. А зняття питання є протизаконним і протиправним з точки зору нашого регламенту. За логікою речей ВО «Свобода» може зараз стати і вийти з залу. Проти створення ринку ті, хто не хоче прозорості підприємства», – висловився Юрій Вега.

Його підтримав і колега за партією Сергій Сівак. «Логіка зняття питання в тому, щоб лобіювати інтереси певних комерційних структур, зберегти монопольний статус облспоживспілки. Сьогодні тут є люди, які стоять і лобіюють інтереси підприємства, є представники адміністрації облспоживспілки навіть у залі», – додав він.

Утім, пропозицію Сівака повернути питання в порядок денний підтримали лише 17 депутатів. Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що це – остання пропозиція щодо створення комунального ринку і запропонував голосувати за порядок денний в цілому.

Депутати пристали на пропозицію і підтримали проект порядку денного без розгляду питання про ринок 35 голосами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потребує грошей, а продажні депутати замість роботи саботують на користь горгутів. Земля належить громаді, отже і прибутки мають бути на користь лучан.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку поки не буде комунального ринку
26 березень, 2014, 11:39