Революціонерів прийняли у виконком Луцькради

Революціонерів прийняли у виконком Луцькради
Депутати міськради ввели у склад виконкому кандидатів від громадськості і представників колишніх опозиційних партій.

Таке рішення прийняли під час 57-ої сесії міськради у середу, 26 березня.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що кількісний склад виконкому хочуть збільшити до 19 осіб, хоч спочатку планували лише 16 членів виконкому. Окрім того, мер Луцька розповів, що один із кандидатів, автомайданівець Сергій Поха зробив «самовідвід». А керівник штабу волинської «Самооборони Майдану» Андрій Хведчак замість себе у склад виконкому запропонував Богдана Климчука.

Усі кандидати виступили перед депутатами. Представник від громадського об’єднання «Автомайдан Україна» Олег Бондарук розповів, що він – «людина нова» і буде вивчати те, як працює виконком.

Депутат Роман Романюк поцікавився, для чого Бондаруку бути членом виконавчого комітету, на що останній відповів: як мінімум для контролю за роботою цього органу зсередини і приймати рішення, актуальні для громадськості.

Після виступу першого кандидата депутат Андрій Козюра висловив нерозуміння того, для чого кандидатам задавати питання, якщо за усіх проголосують «в пакеті», а не за кожного окремо.

Микола Романюк пояснив, що це роблять для того, аби із кандидатів хоча б побачили, по телебаченню також.

«Хай люди знають. Це ж склад виконкому», – зазначив мер Луцька.

Наступним кандидатом став Микола Євтушин, якого делегував «УДАР». Депутат Андрій Осіпов запитав у Євтушина, яким буде його підхід до роботи у складі Виконкому, адже заступник голови обласного осередку «УДАРу» Ігор Алексеєв зазначив, що підхід буде «унікальним». Микола Євтушин відповів, що про це треба питати безпосередньо у Алексеєва.

Представник «Самооборони» Богдан Климчук розповів, що у виконкомі він буде виконувати функцію контролю, ініціюватиме рішення, які допоможуть роботі у сфері патрулювання, антикорупційних, люстраційних процесів. Окрім того, він додав, що хоче зробити «місток» для порозуміння між представниками малого бізнесу та владою міста.

Депутат Ірина Констанкевич зробила Климчуку зауваження щодо того, що він не зняв верхній одяг, натякнувши на «камуфляжну» куртку. Але самооборонівець зазначив, що не вважає це верхнім одягом і в нього є куртка, яку він зняв.

Депутат Рустам Дячук запитав, чи буде Климчук слідкувати за тендерами, адже, мовляв, мер Луцька сказав, що у цьому участі не бере. Богдан Климчук дав ствердну відповідь щодо контролю над законністю проведення тендерів.

Кандидат від громадськості, голова обласного осередку Комітету виборців України Юрій Кресак зазначив, що передусім буде за допомогою нової посади займатися розвитком громадянського суспільства та громади Луцька, чим і займався завжди.

Голова Асоціації ОСББ «Лучани», кандидат від Волинського інституту права Юлія Сабатюк зазначила, що також намагатиметься зробити «місток» для порозуміння між громадою та владою.

Виступили і представники від Спілки ветеранів Афганістану Олександр Тиводар та від депутатської групи «Рідне місто» у міськраді Юрій Довгун.

Депутат Андрій Осіпов після представлення кандидатів нагадав, що він був одним із ініціаторів зміни складу виконкому і додав, що запропонованим проектом рішення Микола Романюк дещо «схитрив», адже не змінив склад, а оновив і доповнив.

Депутат зазначив, що він все-одно дотримується думки, що виконком не має працювати під міським головою, або для міського голови, а просто ще одна складова органу міської влади, яка не може перебувати під впливом міського голови.

Також Осіпов нагадав про «прогульників» у складі виконкому: голову наглядової ради підприємства «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнуху та керівника луцького автозаводу Володимира Гунчика та те, що за «прогули» Микола Романюк їм зауважень не робив. Окрім того, обранця громади непокоїть питання того, що градоначальник жодного разу не звітував про роботу виконкому.

Новообраний секретар міськради Сергій Григоренко зауважив: «Сьогодні викристалізовується склад виконкому з представників чотирьох середовищ. «Правий сектор» не подав кандидатуру, але є представники «Автомайдану», «Самооборони», громадськості і афганців, які чи не найбільше долучалися до участі у Майдані». До того ж, на думку Григоренка, запропоновані кандидатури Євтушина, Довгуна і Сабатюк теж не менш важливі.

Таким чином, зі слів Григоренка, у складі виконкому буде три важливих для «збалансованості» складових: громадськість, підприємці та ті люди, які мають бути у виконкомі за законом: мер, його заступники та секретар міськради.

Водночас секретар ради закликав Чорнуху та Гунчика все-таки відвідувати більше засідань виконкому пропри зайнятість. Ще трохи подискутувавши, депутати міськради 42 голосами підтримали збільшення складу виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я думаю,що пані КОНСТАНКЕВИЧ ЗАРАНО ПОЧАЛА НАВОДИТИ ПОРЯДКИ І ДАВАТИ ЗАУВАЖЕННЯ,ПРАГНУТИ ЗАЙНЯТИ МІСЦЕ МЕРА,ЩЕ НЕ ЗНАЧИТЬ НИМ БУТИ.СКРОМНІСТЮ ТУТ І НЕ ПАХНЕ.А МОЖЕ ЇЙ ДОРУЧИЛИ ЗАЙМАТИСЯ ДРЕСКОДОМ?
Відповісти
Репліка Костанкевич безглузда, провокативна, а Богдан Климчук відповів достойно. Давши зрозуміти поки Костанкевич ділить зтибзині Палицею гроші самооборона патрулює вулиці бо внутрішні війська передислоковані на схід.
Відповісти
Останні новини
Революціонерів прийняли у виконком Луцькради
26 березень, 2014, 15:19