У Луцьку хулігани знищили молоді дерева

У Луцьку хулігани знищили молоді дерева
У Луцьку хулігани зрізали приблизно 30 саджанців дерев, які висадили 20 березня в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

На території, де видалили 600 аварійних дерев, висадили крупномірні саджанці деревних порід (ясен – 500 штук, вільха – 500, береза – 300, ялина і сосна – 200, дуб червоний – 100, а також тополя, акація, липа, верба, горобина), - повідомили в прес-службі міської ради.

Також заклали бузкову алею вздовж меліоративного каналу (близько 100 штук).

Директор КП «Парки та сквери м. Луцька» Анатолій Трикуш 26 березня вранці побачив, що зловмисники знищили на алеї від Центрального ринку до центральної алеї парку близько 30 дерев різних порід, серед них найбільше кущів калини. За словами посадовця, молоді саджанці зрізані ножем.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, який організовував посадку дерев у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, обурений поведінкою зловмисників і закликає лучан берегти зелені насадження міста.

«Дерева – це легені нашого міста, вони виробляють кисень, поглинають шкідливі хімічні речовини, поглинають шум і сонячну радіацію», – наголосив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
руки им оторвать
Відповісти
протестують проти... ще не знають проти чого!
Відповісти
Борис Сорока "закликає лучан берегти зелені насадження міста"... Ці олухи інтернет-новини не читають...
Скільки не вмовляй комара не пити кров, він питиме доти, поки його не прихлопнеш. Їм не лекції читати треба про "легені нашого міста". Їх треба знайти негайно! І на примусові роботи на місяць у тому ж парку.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хулігани знищили молоді дерева
26 березень, 2014, 16:39