Російські пенсії уже розчарували кримчан

Російські пенсії уже розчарували кримчан
За сепаратистською ейфорією настають невеселі кримські будні. Кожен пенсіонер автономії недоотримує від Росії щонайменше 120 гривень. Адже розмір виплат тут порахували за курсом 18-го березня, тоді як нині він різниться в середньому на 10%.

От і виходить, що з пенсії у 1200 гривень при перерахунку на рублі стареньких обділили на ці 10%, - пишуть ФАКТИ.ICTV.

Хоча ще до референдуму самопроголошена кримська влада та її кремлівські господарі обіцяли щедрі виплати жителям півострова, щонайменше вдвічі вищі пенсії, ніж українські. Та поки кримчани радіють новому життю.

Найближчими днями пенсію отримають 200 тисяч кримчан, ще 300 тисяч — на початку наступного місяця. Збільшення виплат до російського рівня самопроголошена кримська влада обіцяє за три наступні місяці.

А загалом перехід на російську систему та корегування списку пенсіонерів завершать тільки наприкінці цього року. Однак вчора прем’єр Росії Дмитро Медвєдев заявив, що пенсії російського рівня насправді дійдуть до кримчан тільки на початку 2015 року.

Шоковані майбутніми виплатами і вагітні, оскільки в Росії допомога на дитину в рази менша. В Україні отримують від понад 60 тисяч гривень до 123 тисяч. Тоді як у сусідів залежно від останньої зарплати – усього від 6 до 54 тисяч.

З тривогою очікують стипендій кримські студенти, бо не знають, яку суму отримають і що за неї зможуть купити.

І хоч рублі на півострові вже запровадили, розрахуватися ними можна не всюди. Великі торгівельні мережі перепрограмовують касові апарати для розрахунку обома валютами. Не працюють і карткові термінали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну......больше чем укр...укр пенсия 944 грн поживете...сцу.и......росс мин пенсия 5200руб...тоесть 1250...так что нех врать
Відповісти
Ото вже тіштеся дорогенькі)))))
Відповісти
Сейчас очень хорошее развлечение почитать крымские форумы. Тот же севастополь.инфо уже походу начал прозревать.
Відповісти
халяву хтіли :))
Відповісти
Останні новини
Російські пенсії уже розчарували кримчан
26 березень, 2014, 19:20