До люстраційного комітету Волині зголосилися понад 30 осіб

До люстраційного комітету Волині зголосилися понад 30 осіб
До Комітету громадської люстрації Волині зголосилося 30 людей, з яких лише 12 пройшли співбесіди.

Про це 26 березня під час громадського обговорення кандидатів у КГЛ повідомив один з ініціаторів створення комітету Михайло Шелеп.

Він зауважив, що людей, які не пройшли відбір, не "відкидають від процесу".

"Ми будемо раді, якщо вони будуть долучатися. Нам потрібні люди, які допомагатимуть перевіряти інформацію, яка надходитиме до комітету", - пояснив громадський активіст.

Також він повідомив, що комітет не прийматиме анонімних повідомлень, але джерело інформацію відкриватимуть лише за крайньої необхідності.

Окрім того Шелеп запевнив, що процес люстрацію проводитимуть публічно, хоча обговорення та голосування відбуватиметься в закритому форматі.

Щодо "зброї" комітету, то поки не ухвалений закон про люстрацію члени комітету діятимуть силами громадського і морального тиску, для прикладу, публікації в ЗМІ або заходи публічного осуду.

Сподіваються в комітеті, що до них прислухатиметься влада, і не ставитиме людину, яка не пройде "випробування" Комітетом громадської люстрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справа це безконечна...А за що житимете?
Відповісти
а хто люструе?
Відповісти
Давно пора! У нас хватає чинуш, які були при посадах і нагребли собі добряче. На людейта та на колектив їм було начхати. Державну служба їм була як своя власна - кого хотіли,того і брали на роботу.І щей брали за це гроші....!
Відповісти
й ще. якщо люстрацію будуть проводити люди типу Гузя та москвич ))) То грош ціна тим хто пройде
Відповісти
Чия газете, що коментарв не пишете! Чи вибираєте які вам подобаються! ЧМОРИ!
Відповісти
А хто ж ці 12 людей? За якими принципами їх обрали? Вони під своїх людей люстрацію проведуть, щоб своїх просунути?
Дайте чіткий список,що це залюди,з яких партій? Понапридумувати на кожного можна,що в голову збреде. Хто оплачує Шелепу за таку люстрацію?
Відповісти
Я не можу зрозуміти наших громадян. Вчора на громадське слухання з обговорення кандидатур до складу Комітету Громадської Люстрації прийшла мізерна кількість людей. Були присутні кадидати і організатори. Кожному можна було задати запитання. А вам легше сидіти на дивані і писати коментарі під псевдонімами. Може пора піднятися і включитися в роботу? Я знаю що ви скажете - чому не було оголошено? Було оголошено і в інтернет виданнях і в друкованих і в фейсбуці. Чомусь бабульки які там були завжди в курсі справ і без інтернету. Кожен з вас міг також подати свою кандидатуру до люстраційного комітету. А ви гадаєто Гузь не Гузь.Це громадська ініціатива і одна з вимог непричетність до будь-якої з політичних структур.
Відповісти
Останні новини
До люстраційного комітету Волині зголосилися понад 30 осіб
27 березень, 2014, 07:00