Через пожежу в яблуневому саду під Луцьком порушили кримінальну справу

Через пожежу в яблуневому саду під Луцьком порушили кримінальну справу
Кримінальну справу за фактом пожежі 25 березня на території розпайованого саду в селі Маяки Луцького району порушила прокуратура Волинської області.

Кримінальну справу порушили за ознаками складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України – «знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень вогнем», повідомили у прокуратурі Волинської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у селі Маяки Луцького району у неділю, 25 березня горіла суха трава на території яблуневого садка. Як розповів сільський голова Маяків Ігор Ярмольський, здебільшого вогонь знищив лише суху рослинність, а дерева, скоріш усього, не постраждали.

Цікаво, що за такими ж ознаками прокуратура порушила одночасно три кримінальні справи. Окрім пожежі в Маяках ознаки злочину побачили у пожежі, яка трапилася 22 березня на території урочища «Мані» поблизу села Седлище Старовижівського району,а також у пожежі 23 березня на території урочища «Фасти» поблизу села Мощена Ковельського району.

Ні в минулому, ні у цьому році кримінальні справи за такими фактами не порушувался.

Як повідомили у прокуратурі, такі пожежі, пов’язані із підпалами сухої рослинності, що трапилися у Ковельському, Старовижівському та Луцькому районах, завдали збитків лісовим ресурсам, флорі і фауні Волині, атмосферному повітрю.

Правоохоронці встановили, що на території урочища «Фасти» вогнем знищено 3 гектари зелених насаджень, заподіяно збитків на загальну суму 123, 5 тисяч гривень.

В урочищі «Мані» суху дикоростучу траву умисно підпалив місцевий житель. Вогонь знищив рослинність і все живе на чималій площі – 10 700 квадратних метрів.

Протиправними діями невстановленої особи,яка підпалила суху траву на території розпайованого фруктового саду в селі Маяки Луцького району, знищено рослинність на землях сільськогосподарського призначення загальною площею 70 гектарів, вогнем пошкоджено стовбури фруктових дерев.

Такі дії караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, - повідомляють у прокуратурі

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через пожежу в яблуневому саду під Луцьком порушили кримінальну справу
29 березень, 2012, 10:41