Начальник відділу молоді Луцькради відповів на критику громадських діячів

Начальник відділу молоді Луцькради відповів на критику громадських діячів
Громадські діячі, які представляють молодіжні громадські організації, не завжди конструктивно критикували начальника відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради Леоніда Лабу (на фото), - вважають журналісти Ірина Белоцька, Тарас Хотимчук, Сергій Крайванович.

Про це вони пишуть в газеті "Твій вибір".

Нагадаємо, 24 березня відбувся круглий стіл, під час якого Лабу розкритикували громадські діячі, мовляв, за два роки він так і не зреалізував хоча б одного масштабного проекту. Конкретних відповідей на закиди опонентів тоді він не дав.

Завершилося зібрання тим, що перший заступник міського голови Святослав Кравчук домовився з громадськими діячами про відстрочку обсягом 10 днів для підготовки пропозицій.

У публікації "Твого вибору" Лаба відповів на критику, яку озвучили під час круглого столу.

Так, він розповів, що відділ підтримав акцію "Тиждень подружжя", підготувавши розпорядження мера про обмеження руху, забезпечення заходів безпеки, для прикладу, присутності щвидкої та міліції. Окрім того, Лаба каже, що не змушував колону учасників акції йти тротуаром, бо проїжджа частина була звільнена.

Щодо критику з боку організаторів проекту "Чутливі серця" Лаба відповів: "Щодо проведення акції "Чутливі серця", то протягом місяця до Луцької міської ради надходило декілька листів про проведення цього заходу, і в кожному з них були зазначені абсолютно різні дати, час та місце проведення. У результаті в останньому листі, який надійшов за день-два до вже встановленої остаточної дати, організатори зазначили, що хочуть проводити акцію на Театральному майдані і використовуватимуть звукопідсилюючу апаратуру. Однак на цю дату на центральному майдані міста був запланований інший захід. Тож їм зробили пропозицію провести захід у Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки".

Окрім того Лаба сказав, що "не присвоював" собі фестиваль "Бандерштат", а відділ підтримав захід фінансово.

"Тобто ми цей захід однозначно собі не присвоювали, а лише підтримували", - мовив чиновник.

Відповів він і щодо проблем громадських організацій з казначейством.

"Наш відділ не здійснює будь-яких перерахунків коштів. А значить, від нас не залежить, як швидко виділені нами кошти надійдуть на той чи інший рахунок. Усе, що стосується фінансування, а саме підготовка наказів та потрібних документів, виконується завжди вчасно. Підготовлені документи надаються підрозділам, які безпосередньо цим займаються. До того ж, усі чудово знають, яка спостерігалась ситуація з казначействами минулого року", - каже Лаба.

Відповів чиновник і на закиди щодо безініціативності.

"Я взагалі-то максималіст, тож прагну до масштабних проектів. Зокрема, працюю над проектом скейтпарку у Луцьку, проводжу переговори із тими, хто міг би виконати роботи на належному рівні. Крім того, хотів допомогти графітчикам, задля цього проводив перемовини з директором одного із луцьких заводів, аби він надав свій великий та об’ємний бетонний паркан для графіті. Хоча ці ініціативи не до кінця реалізовані, та говорити, що в мене повністю відсутня ініціатива, просто не можна. Також є багато спільних проектів із громадськими організаціями", - мовив він.

Також автори публікації поспілкувалися з членом президії Волинської обласної Асоціації "Особлива людина" Аллою Торуновою та головою правління ВОГО "Даун-синдром" Оленою Мельник. Жінки заявили, що їм кофмортно співпрацювати з Лабою.

"Деякі непорозуміння у нас виникали, коли начальником працювала інша людина. А за час роботи з Леонідом Леонідовичем нам і гроші на виграні проекти вчасно виділяли, і документи потрібні підготовлювали. Тож нарікань за останні рік-півтора наша організація не має. Але якщо коштів мало, потрібно поділити на усі громадські організації, і всім не догодиш. Тож вважаю, що Леонід перебуває на своєму місці і нормально працює", - зауважила Торунова.

Автори публікації поспілкувалися з керівником спілки громадських організацій "Молодіжна платформа" Захаром Ткачуком - одним з опонентів Лаби.

Він пояснив, що "кампанією за звільнення Лаби" "стоїть" ініціативна група громадських діячів, яка незадоволена роботою начальника відділу сім’ї та молоді.

"Жодних комерційних інтересів ми не представляємо. Єдиний наш інтерес, аби відділ ефективно працював та став у майбутньому управлінням, де працюватиме не лише три людини", - додав Ткачук.

Також громадський діяч зауважив, що опоненти Лаби не хочуть змінювати "когось на когось" на посаді начальника відділу.

"А запропонували провести відкритий конкурс та громадські слухання щодо тих людей, які матимуть бажання зайняти цю посаду. У той же час конкретних людей, які, як я знаю, планують узяти участь у конкурсі, називати поки не буду", - мовив він.

Щодо присутності представників "Правого сектору" під час круглого столу, то, як каже Ткачук, він їх не запрошував.

"Якщо були присутні їхні представники, які є членами громадських організацій, я не бачу проблеми у їхній присутності. Однак вважаю, що усі призначення та зміни мають проходити у правовому руслі. Та насправді у цій ситуації ми будемо боротися усіма можливими методами", - додав він.

Також в журналісти нагадали Ткачуку, що він організовував заходи за підтримки організації "Український вибір".

"Коли ми працювали із цією структурою, ніякої проросійської діяльності вона не вела. Однак коли вона стала справді антиукраїнською організацією, ми припинили усіляку співпрацю із "Українським вибором", - відзначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проплачена стаття, як і увесь Волиньпост.
Відповісти
Все набагато простіше.
Список пропозицій, які надходили, і реалізованих проектів за рік. Стане видно, що зроблено. Якщо поступали пропозиції, але вони не були підтримані,то має бути вказана причина.
Зразу буде видно що це за чиновник і чи є доцільність тримати його на посаді.
Відповісти
Круто, нас замовили )))) Леонід Леонідович дуже міцно чіпляється за крісло, навіть "заказушку" організував (чи допомгли організувати).
Відповісти
З того як ви себе поводите, і що говорите видно що заказушка це ваша гоп компанія яка нічого не роблячі пробиває собі дорогу прикриваючись майданом, і героями які полягли, ганьба вам.
Відповісти
І що ж я таке "заказушне" говорю? Аж самому цікаво. І уточніть, будь ласка, хто мене "заказав". Так, для обізнаності.
Відповісти
Дітки погрались і хватить, ткачук всі і так знають хто ти є.
Відповісти
лаба нормальна людина і чиновник,відчипіться від нього!!!
Відповісти
Є багато пристосуванців псевдо майданівців захарчік один із них, він за 2 рубля, підпишиться під що завгодно.
Відповісти
як пан Лаба, так і громадські активісти не сказали про найважливіший фактор: співпраця управління і громадських організацій полягає НЕ У ФІНАНСУВАННІ проектів!!! тобто, надання коштів на реалізацію проектів або сприяння матеріально-технічними ресурсами - це тільки один із напрямків співпраці... Пан Лаба їх не знає, в чому я неодноразово мала нагоду переконатися. Він загалом не розуміє, чим має займатися на цій посаді, і що таке середовище громадських організацій, чим воно живе, які його позитиви/негативи, тощо. Громадські організації мають трохи більше уявлення про співпрацю, проте воно теж неповне і обмежене необізнаністю Лаби... А отже, управління має очолювати людина, яка "варилася" в громадській діяльності, а не по знайомству/кумівіству. Саме тоді є шанс змінити світ на краще (даруйте за патетику)
Відповісти
Лаба звісно не ідеал, але те що він не заанглажований, це правда на 100%, по цих людях що хочуть його скинути все зрозуміло, не має, що коментувати, просто хочуть посадити своїх людей в крісло.
Відповісти
Шановний міський голова, якщо ви призначаєте людей зі свого близького оточення чи по домовленостях, і ці люди вас підставляють, як Лаба, то грош вам ціна. Так як спозорився Лаба ще ніхто з чиновників так не спозорився. Ви хочете погратися з молоддю в гру "Хто кого". Лаба має бути звільнений, інакше страйк і голодування, і розголос на цілу Україну. Чи не ви нещодавно нагадували чиновникам про співпрацю з людьми. Він вас ПІДСТАВИВ своїм хамством і бездіяльністю.А за ним і вам прийдеться оголошувати бойкот, Миколо Ярославовичу.
Відповісти
Узбагойся я тєбє гаварю. тебє дєнег нигдо нє даст,
Відповісти
це погроза??? держава повертається в правове русло, міліція вже працює нормально, просто смішно ги-ги-ги,Захаре це ви?
Відповісти
дивіться з голоду не повмирайте під час страйку))))
Відповісти
ця молодіжна платнахформа це збіговисько не зовсім творчих обмежиних своїми амбіцяями людей вже дістали, скільки вже про це можна писати
Відповісти
Була на круглому столі таких неадекватних заяв від цих "діячів" нечекала, таке враження що вони вважають себе над людьми принижуючи інших, будьте адекватними,в нас не 17ст. А "діячам" пораджу спочатку реально оцінити себе, а потім судити інших, в громадському середовищі добре знають про ваші діяння, і ваші заслуги, а вони ніякі, крім видурювання коштів, і самопіару ви нічого не вмієте.
Відповісти
Замовна статейка!! "Твій вибір" продажна газетка.
Відповісти
Ти вже застаркуватий для молодіжних організацій 35 років, як не як. Може хватить позоритись.
Відповісти
Чому Ткачуки, всякі шараєвські думають що вони самі достойні, самі розумні, а решта непотріб? Це що нова арійська раса? Що ви собі возомнили?
Відповісти
Звідки такі "логічні" судження?
Відповісти
Микола Ярославовичу візьміть реміньця і по-батьківські дайте пару пасків молодіжним крикунам, бо вже геть на голову вилізли ті два брехуни меркантильні
Відповісти
Волиньпост уважуха думала що ви однобокі і продажні. Помилялась. Ви подаєте сторони усі
Відповісти
Коли закінчиться цей безпрєдєл? Зібралося кілька невдах і хочуть брудними методами скинути з посади людину, бо вона не лобіює їх інтереси! Хіба це порядно?
Відповісти
Пропоную тимчасово розпустити молодіжну платформу оскільки керівник цієї організаціі спонукає молодь до агресіі через меркантильність
Відповісти
Бо я більше знаю про вас чим ти думаєш! Достали. Може пора попуститися? Ви не одні! Терпіння від вашої наглості може і лопнути. Не провокуй, про всі грішки розкажу. Захарчику привіт.

Відповісти
Здається що в керівника молодіжноі платформи і його деяких колег світ клином зійшлися на Лабі. Це ж треба так хотіли деребанити бюджет відділу сім'ї і молоді, що вже не знають, що придумати, як того Лабу сплавити. Може хватить? А за дітей хвориньких совість не мучить? Ви ж у них крадете!
Відповісти
Пан Лаба боїться молоді і поняття зеленого не має як з нею працювати. Люди, я взагалі не розумію як не професійна і не компетентна людина може займати посаду начальника молоді?? Він нічого не зробив, за що йому платять зарплату? Щоб він тільки листами від молоді відписувався?? Та вся громадсько активна молодь будучи на волонтерських засадах робить на багато більше, ніж ЛЛЛ!!!
Відповісти
Видно по ваших вчинках, і поваги вони у мене не викликають. Як і Богдани
Відповісти
Богданочка, дорогенька я неодноразово бачила, як ти робила помилки в роботі і тобі прощали і не попрікали. Тож яке моральне право ти маєш таке писати. Лаба не ідеальний, а просто звичайний нормальний чоловік і роботу свою виконує нормально. Головне не лобіює чиісь інтереси, а до всіх однаково.
Відповісти
Боляче дивитись до чого дійшла наша молодь. Можуть запросто очорнити хорошу людину і навіть совість не заграє. Певно іі немає. Смішно, пишуть анонімки Романюку, як за совєтів. Лаба Леонід порядна і вихована людина. Лаба і хамство речі несумісні. Це ви діти піставляєте і позорите себе своєю брехнею заради сумнівних вигод. Брудний шантаж ніколи нідочого хорошого ще не приводив. Бог є на світі і він все бачить.
Відповісти
Я був на тому "зібранні" де Лабі влаштували замовне судилище. Я хотів сказати слово в його захист, але засцяв, бо там був правий сектор і тому хто захищав би Лабу обіцяли набити морду. Ну от сказав, мені соромно. Ви чесний начальник і на свому місці, пробачте
Відповісти
Чому ви не даєте мій попередній коментар? Він відповідає вимогам вашим! Що це за несправедливість?
Відповісти
"Коли ми працювали із цією структурою, ніякої проросійської діяльності вона не вела. Однак коли вона стала справді антиукраїнською організацією, ми припинили усіляку співпрацю із "Українським вибором"

коли це ця п'ята колона була проукраїнською силою? Ткачук вже геть людей за ідіотів має. Медведчуківська шайка з самого першого дня гнула ту ж саму лінію. Лицемір, швидше руку подам комуністам чи медведчуківцям, ніж таким запроданцям і лицемірам
Відповісти
Твій вибір чесна газета, яка написала коментарі всіх. Що правда очі коле? А продажні напевно ви лучанка, раз навіть моїм ніком прикриваєтесь
Відповісти
То ви з Твій вибір в долі?
Що стосується ніку, то, пояснюю, я проживаю в місті Луцьк. І я є лучанка. І можу так підписуватися де хочу, коли хочу і скільки хочу. Звичайно, не зможу цього зробити, якщо Ви покажете Ваш патент на цей нік. Всього доброго!
Відповісти
все дуже просто: дружина Тараса Хотимчука, редактора "Твого вибору" - рідна сестра Леоніда Лаби
Відповісти
А ви знаєте які функціі у відділу молоді?
Там не тільки молодіжні проекти а купа рутинноі роботи і писанини, яку просто мусово виконувати
І на неі іде весь основний час
А про оздоровлення ви хоч щось чули?
Літо шкереберть, весь відділ зайнятий таборами, багатодітними, сиротами і т д і т п
А ще потрібно тягнути рутину
А ви кричите про проекти
Не така там проста робота щоб просто сидіти в кріслі і думати як поспівпрацювати з молод організаціями
Відповісти
З газетою в долі? у вас з мізками все добре присвоювачко чужих ніків? Чи це від безвиході? Правда завжди перемагає! Бажаю Вам порядності, є таке. Може чули?
Відповісти
Останні новини
Начальник відділу молоді Луцькради відповів на критику громадських діячів
27 березень, 2014, 13:30