Росія виганяє людей з Криму, які не мають місцевої прописки

Росія виганяє людей з Криму, які не мають місцевої прописки
Жителі Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня, вважаються «іноземними громадянами» і повинні до 19 квітня покинути півострів.

Як повідомляє кримський портал Sevas, про це 26 березня на прес-конференції в приміщенні управління внутрішніх справ Севастополя заявила представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко, - пише Українська правда.

За її словами, ці люди потім можуть в'їхати в Крим і на «законних підставах оформити посвідку на проживання».

Гичко зазначила, що громадянами Росії визнають громадян України, які мають постійну реєстрацію в Криму станом на 18 березня, решта отримають статус «іноземних громадян».

«А оскільки у них зараз немає таких документів, їм надається час, щоб вони залишили територію, потім в'їхали в Російську Федерацію і оформили всі необхідні документи», - сказала російська чиновниця.

Залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання «договору» про приєднання Криму до Росії. В іншому випадку особи, які вчинили правопорушення, «будуть притягуватися до адміністративної відповідальності».

Яке саме покарання загрожує в разі порушення цієї процедури, Гичко не уточнила, пославшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, зазначивши лише, що в кожному конкретному випадку «будуть розбиратися», чи було правопорушення і чому воно було скоєно.

«Може, людина за станом здоров'я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, що ще не відбулося», - пояснила вона.

У понеділок, 24 березня, повідомлялося, що російські паспорти в Криму отримали вже понад 2,5 тисяч осіб. Тих, хто не бажає приймати громадянство РФ, змусять оформити посвідку на проживання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія виганяє людей з Криму, які не мають місцевої прописки
27 березень, 2014, 13:32