Будь-якої години може відбутися атака Росії на Україну, - Парубій

Будь-якої години може відбутися атака Росії на Україну, - Парубій
Події, які зараз відбуваються в Україні, носять набагато ширший контекст, аніж просто українсько-російська криза.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції з заступником Голови Атлантичної ради Деймоном МакВілсоном, - пише УНН.

За його словами, план Російської Федерації полягав в тому, аби спровокувати конфлікт, або продемонструвати, що проросійські сили мають повну підтримку в південно-східних регіонах і це стало б підставою для введення російських військ.

"Вони продовжують свою тактику з дестабілізації ситуації в Україні, і на сьогодні їх головне завдання — дестабілізація і недопущення проведення президентських виборів 25 травня. І навколо цього сконцентровані їхні плани", — заявив Андрій Парубій.

Секретар РНБО підкреслив, що метою президента РФ Володимира Путіна було захопити не тільки Крим, а і всю Україну.

"За тими даними, якими ми володіємо, можемо стверджувати, що Крим мав бути тільки першим етапом із входження на територію України. Наступним етапом мало бути 8 південно-східних областей України, де планувався ідентичний Криму сценарій захоплення обласних державних адміністрацій, державних установ, проголошення так званих народних губернаторів, а потім звернення до Росії з проханням по допомогу. Цей план Росії мав і має назву "Російська весна", — додав Андрій Парубій.

Крім того, він уточнив, що сьогодні російські війська перебувають не тільки в Криму.

На його думку, ще лишається дуже високий ризик воєнного вторгнення на територію України.

"За нашою інформацією, вони задіюють вже і наступний план, який має більш політичну і довготривалу стратегію зі зриву українських виборів. Але ми усвідомлюємо, що кожної ночі, кожної години може відбутись атака на територію материкової України. І ми до цього готуємось", — заявив Андрій Парубій.

"Наша генеральна стратегія зараз — забезпечити порядок на територіальній частині України, не допустити провокацій і підготувати проведення виборів 25 травня", — підкреслив Секретар РНБО.

Андрій Парубій заявив, що ті події, що зараз відбуваються в Україні — це виклик усьому цивілізованому світу, світовій системі безпеки і виклик євроатлантичним цінностям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Gsplj,jk - по іншому не скажеш...
Відповісти
Останні новини
Будь-якої години може відбутися атака Росії на Україну, - Парубій
27 березень, 2014, 22:15