Горить трава – горять хати

Горить трава – горять хати
Біля села Теребовичі та хутора Боровуха у Ратнівському районі трапилася масштабна пожежа: від палаючої сухої трави згорів один із хлівів, а до кількох житлових будинків полум'я буквально підступало.

Про це пише Волинь-нова за 29 березня.

Загорання виникло на землях резерву і запасу Самарівської сільської ради, зарослих бур'янами. Траву хтось підпалив чи кинув недопалка.

Гасили вогонь усім селом: хто з відрами води, хто з лопатами, троє приватних господарів власними тракторами вздовж Теребович і Боровухи проорали захисні смуги.

На місце надзвичайної події рятувальники направили два пожежних автомобілі з Ратного, один – із держлісгоспу, місцеві пожежні команди Щедрогора, Самарів і Кортеліс.

А у селі Почапи, що за п'ять кілометрів від Залухова, 78-річний Василь М. в обідню пору, господарюючи біля хліва, закурив, а недопалка кинув на суху траву. Сам же пішов до хати.

Коли знову вийшов на подвір'я, то побачив, що його хлів горить. Намагався відкрити двері, щоб випустити хоча б коня, та марно. Згоріла господарча будівля, кінь та одинадцять овець.

Через безпечність людей, які спалювали сухе листя, у районі, крім сараїв, горіли й житлові будинки.

Загалом у березні в Ратнівському районі сталося 22 пожежі. Орієнтовні збитки, завдані приватним господарствам населених пунктів, становлять понад 200 тисяч гривень. Це без врахування збитків, завданих довкіллю, побічних затрат, пов'язаних із гасінням пожеж

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Злодії розібрали колію
29 березень, 2012, 13:04
Горить трава – горять хати
29 березень, 2012, 12:51