У Нововолинську – шахтарський пікет. ФОТО

У Нововолинську – шахтарський пікет. ФОТО
У Нововолинську близько сотні шахтарів зібралось під дверима «Волиньвугілля», щоб висловити свій протест проти важких умов праці та низької оплати.

До робітників вийшли в.о.гендиректора Микола Клюка і керівник профспілок Юрій Калістратов, - пише Нововолинськ Діловий.

«Непрозора оплата праці - надто на «Бужанській», де часто застосовують лише 0,7 тарифної ставки. Заборгованість із виплати лікарняних і відпускних. Кричущий брак деталей, матеріалів і запчастин - нерідко шахтарі мусять купувати їх за власні гроші, без відшкодування. Неповага до людей праці, начальницьке хамство і самодурство. Це допекло найбільше», - йдеться у повідомленні

«На першій шахті душові для робітників не бачили капремонту, либонь, уже років 60. Стан тих помивочних ганебний, аварійний. Напір води слабенький, а стік - ще гірший», - пише Нововолинськ Діловий.

Гірничий майстер з «Бужанки» Богдан Макарчук розповів про численні «неподобства» на цьому підприємстві. З-поміж іншого він зізнався, що напередодні шахтарського сходу його залякували і принижували - просто на робочому місці, при свідках.

«Бурхливі дебати просто неба тривали дві години. Результат такий: шахтарі випустили пару й відвели душу, погукавши недружно: «Банду геть!» Директори та голови профспілкових організацій «узяли до уваги» й «будуть розбиратися», - резюмують у виданні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську – шахтарський пікет. ФОТО
28 березень, 2014, 16:49