Росія «гальмує» затримку Януковича та Захарченка

Росія «гальмує» затримку Януковича та Захарченка
Росія затягує видачу екс-презедента Віктора Януковича та затримує подання у міждержавний розшук ще 5 колишніх високопосадовців згідно процедури міждержавного розшуку.

Про це перед засіданням Кабінету міністрів сказав міністр МВС України Арсен Аваков, - пише УНН.

"Я дуже погано ставлюсь до Януковича і важаю, що він не має права давати поради українському народові. Я вважаю, що він має приїхати сюди, бути "моїм клієнтом" та давати поради із тюремної камери. Ми письмово звертались за всіма процедурами до МВС РФ, щоб у відповідності до процедур Януковича було оголошено у міждержавний розшук на території СНД. Це стосується не лише Януковича, а й ще ряду персон. Проте наші письмові запити не дивлячись на всі терміни, що спливли, нашим співробітникам відповідають у МВС Російської Федерації, що документи знаходяться на підписі у керівництва і питання досі не вирішується. Таким чином Росія порушує всі міжнародні процедури щодо розшуку злочинців у рамках міжнародного розшуку",- сказав він.

Разом із тим журналіст Мустафа Найєм на своїй сторінці у Фейсбук опублікував довідку, видану департаментом інформаційно-аналітичного забезпечення МВС, яка підтверджує бездіяльність МВС Росії.

Як відомо, Віктор Янукович був відсторонений від влади конституційною більшістю народних депутатів України, які представляють усі політичні сили у парламенті. Після втечі з країни Янукович звернувся до влади РФ з проханням забезпечити його особисту безпеку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.