«Правий сектор» передав «скарби» Пшонки музею

«Правий сектор» передав «скарби» Пшонки музею
Партія «Правий сектор» передала до Національного художнього музею України цінності з будинку екс-генпрокурора України Віктора Пшонки.

У п'ятницю члени об'єднання в присутності міністра культури України Євгена Нищука передали на зберігання до музею ікони, картини, монети та інші предмети мистецтва, знайдені в особняку екс-генпрокурора в селі Гореничі Київської області, - пише LB.ua.

«Після того, як ми перестали охороняти будинок Пшонки, цю функцію ніхто на себе не взяв, з'явилися мародери, які розграбували майно. Ми знайшли цих людей і передаємо дані предмети в руки міністра», - сказав журналістам керівник інформаційного відділу «Правого сектору" Борислав Береза.

Глава Мінкульту зазначив, що деякі цінності в будинку Пшонки були вивезені з українських музеїв, і необхідно розібратися, яким чином це відбулося.

Серед переданого до Національного художнього музею майна такі книги: «Тріодь кольорова» (видано у 1604 р. в Москві), «Творіння Іоанна Златоуста» (18-е століття), Євангеніе Напрестольне (видано в 1862 р. в Москві), «Адміністративна юстиція в Росії» (видано у 1910 р. в Санкт-Петербурзі).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якось для мене дивно - чому ПС не займеться розшуком та викриттям тітушок, розслідуванням їх злочинів. Це реально той напрямок, яким не займуться ні мєнти, ні прокурори. Погоджусь, якщо такі дії (розслідування) будуть проводити на автмобілях, чи коштом сім'ї.
Відповісти