«Зраді стоп!» – Народне віче у Луцьку. ФОТО

«Зраді стоп!» – Народне віче у Луцьку. ФОТО
Представники революційних організацій зібрали у Луцьку Народне віче, щоб вказати на «бездіяльність» влади та розповісти про свої плани щодо люстрації в області.

На акцію у неділю, 30 березня, зібралися близько 300 людей.

Перед початком віча очільник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук закликав учасників хвилиною мовчання вшанувати героїв Небесної Сотні.

Данильчук відзначив, що через 40 днів після усунення Януковича від влади відбулося мало реальних змін. «40 днів нам розказують представники нової влади багато байок, 40 днів жодного затримання, жодного покарання тих людей, які були причетні до віддавання наказів вбивати наших побратимів в Києві на Майдані», - розповів Данильчук.

Він нагадав, що замість того, щоб показати винних за розстріли на Майдані, влада «знищує наших побратимів, зокрема Олександра Музичка (Сашка Білого).

Данильчук дорікнув, що на «Правий сектор» хочуть «повісити» бандитизм. «Нас починають звинувачувати у всіх гріхах, що ми посібники Путіна, що ми бандити, рекетири. Вже всі забули, що було 40 днів тому, вже всі забули, яку відповідальність на себе взяв «Правий сектор» та інші революційні організації.

Керівник луцького штабу «Самооборони Майдану» Андрій Хведчак розповів, що на посадах залишаються багато з тих, хто працював при Януковичі. «Зека прогнали, а банду не посадили. Садити мають компетентні органи, але вже 40 днів гальмується процес призначень, процес переходу до прозорості кандидатур», - зазначив Хведчак.

За його словами, розслідування вбивств людей на Майдані проводиться надто повільно. «До цього часу жодного разу не зібралася комісія із розслідування смертей на Майдані, яка була створена в кінці лютого. Жодного разу, бо регіонали та прорегіоналівські депутати ігнорують засідання, і неможливо зібрати кворум… Це схоже на відвертий саботаж на рівні влади», - заявив Хведчак.

Також він закликав підтримати командира військової частини у Бельбеку Юлія Мамчура, який нещодавно повернувся із Криму, на посаду керівника новоствореної Національної гвардії України.

Керівник ГО «Автомайдан України» Ігор Оборонов пояснив, що всі українці повинні наразі максимально мобілізуватися для відновлення країни та опору агресору. «Пройшло 40 днів із дня загибелі небесної сотні. Вони загинули на 100%. Не буває смерті на 25% ,50%, 75%. Якщо зараз ми мобілізуємся на 25%, 50%, 75%, то це буде зрада з нашого боку», - заявив Оборонов.

Представник «Громадського сектору» Михайло Шелеп нагадав, що на Волині має відбуватися процес публічного висунення та затвердження претендентів на ключові посади. «Ми своїх обіцянок дотримуємося. Ми сказали, що будемо створювати люстраційний комітет. Ми казали, що будемо проводити оцінку кожного кандидата на посаду, чи гідний він бути чиновником», - пояснив Шелеп.

«Ми вимагаємо публічних громадських слухань по кожній кандидатурі, ми приводимо ці слухання. Починаючи з 1 квітня, ми будемо проводити в Овальному залі обласної ради слухання щодо призначень на ключові посади у Волинській обласній державній адміністрації», - розповів активіст.

Також він закликав людей долучатися до висунення кандидатур та їх обговорення: «Пропонуйте людей, які гідні цього, не погоджуйтесь тільки на те, що вам пропонують. Пора не чекати на подачки, пора самим пропонувати і вимагати чогось».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нероб! Слава України так і прибуває!
Відповісти
Правильно. Але зміни треба розумні. Не треба міняти людей, які чесно для народу працювали. А то почалось вже знову те, що було за Януковича. Пустовіт голова ОДА в Луцьку, а брат Пустовіта голова ОДА в Рівному. І по такому ж принципу всі кадрові питання вирішує, під своїх. А він питає в народу чи народ такі зміни підтримує. Пустовіт та Вітер, народ за вами наблюдає. Не надійтесь на те, що залишитесь на посадах після виборів, як себе заплямуєте. Всі зміни по посадам, чи звільнення, чи призначення виключно через голосування народу або реальних представників народу. Чому рішення приймається політичним тиском на голову ОДА?
Відповісти
ПустоВітер на роботі в Гузя
Відповісти
Вот от таких вечных "сходок" и болтовни Украина всю историю не имела государственности!!!
Нужно поднять экономику, а потом только мечтать о Великой Украине...
Відповісти
Дурні, Стоп зраді віче........ 40 днів яке на....г віче пішли тихенько на моморіал би. Данильчук ви самі себе засер......те.
Відповісти
о, ні, правосекі зникніть, рекетири і бандити. напишіть про музичка його біографію хай люди читають.
Відповісти
Добре, що є люди не байдужі, а то у багатьох уже руки опустились. Янукович мафія і бют не далеко від того відійшов.Не допустіть, щоб Гузь потрібних людей для своїх друзів, які купили йому хюндай сонату на крісла всаджував відпрацьовуючи за авто. Ні безпідставним звільненням і призначенням на посади. Ви остання надія народу. Ми віримо у вас, бо до бюту вже віри немає.
Відповісти
Гузь добивається щоб його люди посіли на посади в ОДА
Не дайте розікрати краіну в ноль і спихнути все на яника
Відповісти
Останні новини
«Зраді стоп!» – Народне віче у Луцьку. ФОТО
30 березень, 2014, 14:08