За крок до дефолту: реальний стан української економіки

Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства, - заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Про це він говорив у парламенті, представляючи проекти законів про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні (№4576) та про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік (№4575), пише Урядовий портал.

Дефіцит бюджету - 289 млрд. грн. Ця сума, за словами Яценюка, складається, зокрема, з дефіциту державного бюджету 2014 року, яка становить 71,6 млрд. грн., а також 34 млрд. грн. «так званих надутих доходів державного бюджету України, які пропонувались урядом Азарова і які неможливо виконати, так як були неадекватні макроекономічні показники»: «Країна падала, а вони показували, що в економіці був ріст. Промисловість скорочувалась, а вони показували, що промисловість росте».

До суми фіскального розриву, за його словами, включаються й втрати соціальних фондів через неправильно пораховану макроекономічну базу - 2,9 млрд. грн.

Глава Уряду також наголосив, що кошти територіальних громад в 2014 році «фактично знаходяться на нульовому показнику, так як в минулому році гроші територіальних громад і спеціальних фондів були вкрадені урядом Азарова-Януковича»: «Обсяг коштів, відсутній на єдиному казначейському рахунку, складає 79,8 млрд. грн.».

Інфографіка "За крок до дефолту: реальний стан української економіки", опублікована на Урядовому порталі:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
невже ви не знали, що робиться в державі? Знали! Робили саботаж свідомо.
Відповісти
революціонер з яценюка ніякий, але прем"єр з нього чудовий.
Відповісти
побачити "який сильний пьрімєр Сєня"!
Відповісти
реально перша людина як каже правду)))
Відповісти
чиряк яки набух і прориває!!!СПАСИБО ЖИТЕЛЯМ ДОНБАСА!!
Відповісти
А де обіцянки європи? Чи може зібрати ще один майдан, спалити ОДА, познущатися з МВС, загубити ще одну сотню життів... Нащо валити на попередників, як Ющенко, самому не зробивши нічого ? Брехливим пустоголовим неадекватам жодна країна грошей не дасть. Чи будете рятувати економіку есемесками, як армію? Люди, а що ж змінилося реально?..
Відповісти
Економіка тріщить по швам. Тепер навіть упевненості немає чи можна взагалі зберегти заощадження? Гривня знецінюється, нерухомість і авто знецінюються, банки починають засипатись (Форум, Брокбізнесбанк). Єдиний вхід - долар і євро у матраці. Не думав, що діжду таких часів. Але давайте будемо усе скидати на попередню владу, москаля, Європу і Америку, що не допомогли, а ще краще - на Радянський Союз. Ось через що ми у таких злиднях)))
Відповісти
Яцинюк зібрав хорошу команду. Головне що б після початку виборчої кампанії усе це не стало гаслом! А стало плаеном до дій! Причому не завтра, а вже сьогодні і не відкладно! Тоді ці проблеми Україна подолає за рік, максимумум - два. Будемо жувати соплі - це затягнеться на 3-5 років, чого не хочеться!
Відповісти
Останні новини
За крок до дефолту: реальний стан української економіки
30 березень, 2014, 17:45