Лучанам розповіли, чого чекати від «Правого сектора»

Лучанам розповіли, чого чекати від «Правого сектора»
У «Правому секторі» мають намір ініціювати прийняття закону про надання силовому блоку формування статусу громадської воєнізованої структури. Окрім того, у вигляді партії буде функціонувати й політичний блок «Правого сектора».

Про це розповів лідер «Правого сектора» на Волині Павло Данильчук під час зустрічі із лучанами у неділю, 30 березня.

За його словами, «Правий сектор» залишається громадським революційним рухом, яким вже об’єднав навколо себе масу людей від 18 років до пенсійного віку.

Як зауважив Данильчук, завданням «Правого сектора» залишається зміна влади. «Для нас революція не завершилася. Пройшов лише перший етап революції. А ці 40 днів керівництва нової влади ми прекрасно бачимо, що ще є що змінювати», – пояснив він.

«Але це не означає, що треба ходити, кидати коктейлі Молотова. На базі організацій, які входять у «Правий сектор», а це – ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, УНА-УНСО, ГО «Патріоти України», інші націоналістичні організації та люди, які знаходяться поза організаціями, поступово викристалізовуються в юридичній площині, одним із результатів чого стало створення на базі політичної партії УНА партії «Правий сектор», – вів далі очільник волинського «Правого сектора».

Як розповів Павло Данильчук, двох людей з політради партії вже немає. Так, Олександра Музичка на псевдо Сашко Білий вбили в ніч на 25 березня.

«Його нагло вбито агентами Кремля через зрадницьке керівництво МВС. Микола Карпюк викрадений агентами ФСБ і знаходиться у Москві», – вів далі Данильчук.

«Проти нас йде чорна кампанія у ЗМІ, провокації, виставляють бандитами. Ми бачимо позицію МВС, з якими ми м’яко кажучи не товаришуємо. Ми будемо все робити, щоб змінити керівництво МВС – Авакова, який показав, що він не здатний керувати МВС в таких умовах, і Євдокимова, який приймав рішення щодо спецоперації вбивства Сашка Білого. За нашою інформацією він є агентом Кремля», – висловився Павло Данильчук.

Саме через це, зі слів лідера «Правого сектора» на Волині, прийняли рішення створити партію. Утім, як зауважив Данильчук, це не означає, що громадське формування стане повністю політичним. Буде і силовий блок – воєнізована структура «Правого сектора», яка наразі допомагає різним силовим структурам. Так, є намір на законодавчому рівні надати йому статус громадської воєнізованої структури.

«Є приклади такі в багатьох європейських країнах. Силовий блок буде як окрема парамілітарна структура», – зауважив Павло Данильчук.

Керівник політичного блоку «Правого сектора» на Волині Руслан Тимощук зазначив, що наразі проти України з боку Росії йде економічна, політична, інформаційна та диверсійна війна. А «Правий сектор» має намір стати тією силою, яка цьому протистоятиме, адже нинішня влада показала, що вона – імпотентна і нерішуча та думає лише про політичні дивіденди, а не про Батьківщину.

Також Руслан Тимощук розповів, що на черговому засіданні сесії міськради «Правий сектор» планує запропонувати Луцькій міській раді висловити свою позицію щодо вбивства Олександра Музичка у відповідному зверненні.

Як зазначив очільник силового блоку «Правого сектора» на Волині Сергій Мерчук, «Правий сектор» продовжує формувати свої ряди із небайдужих сильних чоловіків, які готові захищати Батьківщину, що є одним із основних завдань силового блоку. Так, він запросив чоловіків, як таких у яких є зареєстрована легальна зброя, так і інших, приєднуватися і входити, зокрема, у мобілізаційний резерв структури, в якому вже приблизно 80 чоловік. Основним із завдань силового блоку, зі слів Сергія Мерчука, є хоча б мінімальне відновлення дієздатності армії, щоб можна було протистояти тим, хто зазіхнув на українські землі.

Опісля цього присутні могли задати запитання керівництву «Правого сектора» на Волині. Зокрема, людей цікавило, чому на президентські вибори йдуть четверо кандидатів, «кому можна довіряти», а не було попередніх домовленостей, щоб був лише лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош. Павло Данильчук у відповідь зауважив, що це питання, ймовірно, обговорюватиметься під час другого туру виборів.

Також людей цікавило, як можна приєднатися до мобілізаційного резерву «Правого сектора», чому не звільняють керівників управлінь, зокрема, у сфері охорони здоров'я, радили більше займатися інформаційною пропагандою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не вірю вже цим "музичкам"
Відповісти
Що зробив поганого Музмчко особисто вам? Прокурорів ще не так треба за халатність
Відповісти
Читайте коменти на Волинських новинах.
Відповісти
Підтримка коло альна) Аж 30 людей прийшло полсухати)))Серйозний рейтинг правих)
Відповісти
притому особистої. Відповідальності за дії - ноль.
Відповісти
Банда хоче узаконитись?!патріоти власного гаманця!Правий сектор це вірнопіддані Путіна,Дестабілізують ситуацію в державі!
Відповісти
Чоловік на другому фото — це адекватна реакція на пс і данильчукові заяви.
Відповісти
Коли цей сброд малограмотних і зомбованих знайде сміливість поїхати до Криму та захищати цілісність та порядок нашої держави, тоді їм можна збиратись та про щось говорити!
Зніміть камуфляж, клоуни. Ви вже дістали всіх ! Вас використовують, як стадо баранів! Тут спокійно , не заважайте людям працювати !
Скоро Вас помножать на нуль - будете знову по своїм селам забитим коровам хвости крутити.
Відповісти
Ви молодці. Так тримати.Владу потрібно міняти зажрались.
Відповісти
А чого чекати від нової влади хорошого? Пустовіт в Волинській ОДА , а брата свого пристроїв у рівненську облдержадміністрацію. Тепер що при владі всі родичі гарбузові Пустовіта будуть?Його щось крім виконання вимог бюту по посадах хіба цікавить? Правий сектор, почніть з Пустовіта. Чого одних в обладміністрації лишає, а інших звільняє? Партії не угодні чи не угодні, бо не заплатили,як деякі за посади? Що за наглість так діяти?
Відповісти
Останні новини
Лучанам розповіли, чого чекати від «Правого сектора»
30 березень, 2014, 18:52