Волинь вшанувала Героїв Майдану

Волинь вшанувала Героїв Майдану
30 березня на Волині відбулися поминальні панахиди за Героями Небесної сотні, які полягли від куль снайперів у Києві.

Як відомо, під час сутичок загинули четверо волинян, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

30 березня у неділю в селі Деревок Любешівського району відбулася панахида за загиблим свободівцем Едуардом Гриневичем, котрий загинув від кулі снайпера у Києві 20 лютого у віці 28 років. Спершу поминальна служба відбулася у місцевій церкві села Деревок. Згодом громада відвідала могилу Едуарда Гриневича, де присутні помолилися та поклали квіти.

У райцентрі Любешів також відзначали сороковини з дня загибелі героїв Небесної сотні. Зокрема в центрі містечка біля пам’ятного знаку на честь 2000-ліття Різдва Христового відслужили панахиду, а згодом в районному будинку культури відбувся мітинг-реквієм під назвою «Герої не вмирають».

Під час заходу читали вірші в пам’ять про загиблих на майдані. Крім цього, присутні переглянули кадри і світлини буремних подій, згадали усіх поіменно, хто віддав своє життя під час революції.

Під час поминальних заходів із промовою виступив голова Любешівської районної організації ВО «Свобода» Анатолій Пушкін, котрий відзначив, що загибель героїв майдану не повинна бути даремною: «Для мене була честь бути побратимом Едуарда Гриневича. Він зараз з неба дивиться на нас, ми повинні довести його справу до кінця. Цією революцією не повинні скористатися негідники, вона має піти на благо народу».

В обласному центрі Волині поминальні заходи розпочалися з поминальної ходи від Театрального майдану до Меморіалу пам’яті, де похований луцький Герой Небесної сотні, свободівець Василь Мойсей. Панахиду на його могилі відслужив митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату владика Михаїл. Героїв Небесної сотні вшанували хвилиною мовчання. До могили Василя Мойсея поклали лампадки та квіти.

ДИВИТИСЯ ФОТО: СКОРБОТНА НЕДІЛЯ У ЛУЦЬКУ

По завершенні панахиди в луцькому Палаці культури відбувся благодійний концерт-реквієм викладачів та студентів Луцького педагогічного коледжу та Луцької школи мистецтв №2. Уперше в Луцьку митці виконали композицію Джованні Баттіста Перголезі «Stabat Mater», присвячену Матерям Небесної сотні.

«У цей скорботний день ми вшановуємо всіх Героїв Майдану. Не лише полеглих, а й тих, хто ціною травм і каліцтв гартував нам перемогу Революції Гідності. Під час XXVIII з’їзду ВО «Свобода» голова об’єднання Олег Тягнибок поіменно назвав усіх наших побратимів – не тільки 18 загиблих, а й декілька сотень поранених і скалічених. Кожен із них мовчки робив свою чорнову роботу, плекав нашу спільну перемогу в Революції Гідності. Їхня відданість і самопожертва дають нам вичерпну відповідь на запитання, чи міг і надалі втриматися режим Януковича? Насправді режим Януковича не впав, він захлинувся нашою кров’ю, поперхнувся силою нашого духу. Цей дух – незламний і непереможний, це дух Української перемоги», – зауважив у своєму виступі на заходах перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь вшанувала Героїв Майдану
31 березень, 2014, 10:17