Як Тимошенко «благословляли» в президенти. ФОТО. ВІДЕО

Як Тимошенко «благословляли» в президенти. ФОТО. ВІДЕО
В країні вирує виборча кампанія. Більшість політичних cил висувають власних кандидатів або ж домовляються про підтримку більш рейтингових претендентів на пост президента.

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка провела 933 дні в ув’язненні, була просто зобов’язана прийняти участь у цій кампанії – аби не опинитись у когорті політиків другого ешелону.

Минулої суботи відбулися з’їзди декількох політичних сил. Але висунення Тимошенко відбулося в новому, досі небаченому форматі. «Батьківщинівці» замість душної атмосфери кіно-концертної зали обрали Софійську площу, яка продувалася зі всіх боків холодними березневими вітрами.

Вийшов такий собі постмайданний Майдан. Враження підсилювало й те, що охороняли захід бійці Першої сотні самооборони у нових «болотних одностроях».



На великих екранах, розташованих обабіч сцени, не було передвиборчих роликів, а тільки аматорські кліпи, створені активістами Євромайдану.

* * *

На площі – близько 5 тисяч людей. З першого погляду можна помітити нову передвиборчу стратегію «тимошенківців». На всю масу глядачів та активістів – тільки два «біло-сердешні» стяги. Але державних прапорів – сотні.



Маленький фурор на мітингу зробила волинська делегація. Вони вишикувались в дволаву і, крокуючи нога в ногу, прямували майданом під сцену.



Дехто з партійців навіть перепитував, звідки приїхали такі організовані партійці, часом не зі Львова? «Волинь!», - рубано і лаконічно відповідали наші земляки.



«Волинська делегація складається з 250 запрошених та з 20 делегатів з’їзду», - розповів голова Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», а віднедавна і голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт.



Активісти просто шаленіли, коли побачили Тимошенко.
«Ю-ля!!! Ю-ля!!!»,- кричали люди. Хтось приніс на з’їзд невеличкого дзвона і в найбільш зворушливі моменти калатав на всю площу.

Віп-агітаторами для Юлії Володимирівни виступили екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, екс-прем’єр Словенії та низка інших європейських політиків.

В усьому цьому дійстві «батьківщинівці» використали навіть найдавніший мурований храм України-Руси: перед виступом Юлії Тимошенко на дзвіниці Софії Київської забили дзвони.

Тимошенко почала свій виступ з хвилини мовчання за загиблими Героями Небесної Сотні.

Загалом зміст виступу лідера партії був прогнозованим. Юлія Володимирівна говорила гарні і правильні слова про створення національного антикорупційного бюро, закликала прийняти закон про опозицію, обіцяла залучити найкращі інтелектуальні ресурси світу для створення потужної армії та конкурентоспроможної економіки.

Кандидат вибрала собі довірених осіб з числа активістів Майдану: польового командира Майдану Сергія Митрофанського, волонтера Юлію Пасєку, лікаря Максима Іонова, працівницю кухні Майдану Любов Лавриненко та керівника спецпідрозділу Самооборони Майдану Василя Мізернюка. Чи привнесуть вони «дух Майдану» у виборчу компанію Тимошенко, а чи стануть просто «весільними генералами» - побачимо вже невдовзі.

З’їзд прогнозовано одноголосно підтримав кандидатуру Юлії Володимирівни від ВО «Батьківщина» для участі у президентських виборах. За свідченнями частини політологів та журналістів висунення Тимошенко породило серйозну внутрішньопартійну дискусію в лавах «Батьківщини».

Частина партійців, особливо з числа активістів «Фронту Змін», виступали проти цієї кандидатури. Але Тимошенко вкотре довела, що повністю контролює партію, і всі розмови про узурпацію влади в партії лишаються тільки розмовами.

Сергій ШАПОВАЛ

Фото з сайту byut.lutsk.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому це мене з волинської одтрк привезли саме на з"їзд бюту.мені тимошенко пофіг,я до когось іншого хотів...
Відповісти
Скільки за такий матеріал "Батькивщина" платить?
Відповісти
Нам нужно что бы Президентом Украины стал олигарх Порошенко, Тимошенко и прочие? Если мы хотим обезопасить Украину от Российского посягательства, если мы хотим вернуть Крым, если мы хотим присоединить исконно русские земли на востоке и на севере к Украине нам нужен Гриценко.
Відповісти
Юля - єдиний достойний кандидат. Любителі Порошенка, очніться, ви ведете олігарха до влади, який стояв у витоків партії регіонів.
Відповісти
Останні новини
Як Тимошенко «благословляли» в президенти. ФОТО. ВІДЕО
31 березень, 2014, 15:17