У Луцьку змінили «правила гри» для громадських організацій

У Луцьку змінили «правила гри» для громадських організацій
Проект рішення міської ради, що передбачає зміну умов підтримки ініціатив молодіжних громадських організацій, підготував начальник відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради Леонід Лаба.

Питання розглядали на черговій сесії міської ради у понеділок, 31 березня.

За його словами, раніше для того, щоб виділити кошти із бюджету міста на підтримку певної громадської ініціативи, необхідний був конкурс. Тепер же розгляд ініціатив громадських організацій будуть проводитись не на конкурсній основі, а в межах роботи спеціальної комісії.

«Буде комісія яка буде визначати чи підтримувати ініціативу. Будуть входити депутати, громадськість, вона буде приймати рішення», - пояснив Лаба.

Під час обговорення депутати міськради висловили незадоволення роботою начальника відділу сім'ї та молоді. Так, секретар міськради Сергій Григоренко розповів, що до нього зверталися незадоволені громадські активісти.

«Вони не зовсім задоволені співпрацею. Ви розумієте, що це ваші працедавці. Ви плануєте провести з ними нормальний діалог чи ви плануєте міняти місце роботи?» - запитав Григоренко.

Лаба відповів, що налаштований на співпрацю із громадськістю. «Щодо співпраці, то дані зміни - вже полегшення доступу до проведення заходів та сприяння подальшої співпраці. Якщо раніше потрібно було пройти всі процедури, то простіше буде працювати в плані підтримки міськради».

Депутат міськради Богдан Шиба порадив Лабі не йти на конфронтацію із молодіжними організаціями та виступати із ініціативами щодо проведення різних заходів.

«Справа не в проекті, справа в тому, що треба мати дуже тісний контакт із громадськими організаціями… ви маєте спілкуватися напряму із ними та самому ініціювати зустрічі із ними, щоб навіть іскорка не пройшла. Все від вас залежить», - пояснив Шиба.

У підсумку депутати підтримали пропозицію Лаби та змінили процедуру розгляду ініціатив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лаба
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто ще слухає того шибу
Відповісти
Будемо знову гратися у відміну свіжоприйнятих рішень бо якийсь чиновник не додумався спершу публічно цю ініціативу обговорити з громадою?
Я вимагаю проведення такого конкурсу, бо інакше кошти будуть ділитися непрозоро та лише "потрібним" людям. Вже це проходили, це минулий день.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку змінили «правила гри» для громадських організацій
31 березень, 2014, 19:00