У Луцьку не змогли скасувати «медичну реформу»

У Луцьку не змогли скасувати «медичну реформу»
Депутати Луцькради не підтримали пропозицію своїх колег щодо скасування деяких змін у медичній сфері.

Дебати та голосування з цього приводу відбувалися на черговій сесії міськради у понеділок, 31 березня.

Депутати міськради Юрій Вега та Андрій Осіпов подали два проекти рішення щодо скасування попереднього рішення міськради про перетворення міських поліклінік на центри первинної медико-санітарної допомоги.

Так, Юрій Вега мотивував пропозицію тим, що Верховна Рада нещодавно ухвалила Закон «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я», тому, мовляв, потрібно скасовувати рішення, які були прийняті на просування медичної реформи в областях.

«Поки закон вимагає зупинитися та не забігати наперед», - додав Вега. За його словами, реформу можу продовжити у майбутньому, але зараз її треба відкласти.

Схожі пропозиції щодо скасування змін вніс у своєму проекті рішення Андрій Осіпов. Він здивувався, що Віктора Януковича, який був ініціатором реформи, вже усунули, а її все-одно просувають.

«Клімчука на посаді вже нема. Президент (Януковича, - ред.)вже не на посаді, то що далі ви виконуєте?», - запитав Осіпов.

Водночас начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель заявив, що ухвалення Закону «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я» не зобов’язує скасовувати рішення, які вже були прийняті, просто не дозволяє приймати нові.

Крім того, за словами Кошеля, «перейменування» поліклінік на центри первинної медико-санітарної допомоги не означає їх «реорганізацію».

У підсумку пропозицію Веги підтримали лише 9 депутатів, а Осіпова – 7.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Незабаром "пропозиції" Осіпова буде підтримувати один депутат - недолугий Роман Бондарук. До речі, він вчора порекомендував міському голові: "...давайте, нарешті, працювати на місто". І це з брудних вуст такої одіозної і крамольної людини, як Бондарук! Скільки зла для міста і людей зробив цей політичний пігмей з мандатом депутата в кишені!?
Відповісти