Про загиблого Сашка Білого напишуть книгу

Про загиблого Сашка Білого напишуть книгу
54-річний письменник Олександр Намозов (на фото) із райцентру Костопіль Рівненської області пише книгу спогадів "Честь нації" про загиблого Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий, керівника "Правого сектора" в Західній Україні.

Його ввечері 24 березня під Рівним розстріляли бійці міліцейського спецпідрозділу "Сокіл", - пише Gazeta.ua.

"Пишу не заради гонорарів, а для себе й людей. Адже, вбили справжнього героя. Сашко погодився на спогади й обіцяв розповісти мені про війну в Чечні, його стосунки з Джохаром Дудаєвим. Тепер про Білого говоритимуть побратими, які разом із ним у 1994 році воювали в Чечні. Прізвищ поки їх не буду називати. Можливо, й у книзі вкажу тільки псевдоніми", - розповів Намозов.

"Він же добровольцем поїхав туди. Брав участь у боях з федеральними військами. За бойові заслуги президент республіки Джохар Дудаєв нагородив його орденом "Герой нації". Побратими розповідають, як він підбив у Грозному танк й коли почув, що танкісти закричали українською "Мамо допоможи!" сам кинувся їх рятувати. Витягнув із танка й загасив полум'я", - каже він.

Письменник був знайомий із Олександром Музичком понад 10 років. Каже, націоналісту сподобалася його художньо-документальна повість "Псевдо–"Небезпечний" про героїчну боротьбу УПА на теренах Костопільщини.

Книгу письменник хоче видати щонайменше 5-тисячним тиражем. Оголосив збір коштів на її друк.

Олександр Намозов - автор низки художньо-документальних творів про події часів Другої Світової війни на Рівненщині. Його знають також як дослідника родини російського політика Володимира Жириновського, який має коріння з райцентру Костопіль.

Зокрема, він написав книгу "Жириновский. Возвращение к истокам". Іншу біографічну книгу про цього політика Намозов відмовився віддати Володимиру Жириновському через малий авторський гонорар.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Недолго "музычко" играла... книжка тоже размером с брошюрку выйдет.)))))
Відповісти
і буде називатися "БРИГАДА"
Відповісти