Кадрову політику нової влади Волині порівняли з тупцюванням на місці

Кадрову політику нової влади Волині порівняли з тупцюванням на місці
Експерти волинського Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу порівнюють кадрову політику нової влади з тупцюванням на місці.

Так, вони кажуть, що їх дивує відмова влади від ідеї оголосити публічні конкурси на всі вакантні посади, з тим щоб залучити до державної служби фахівців з різних сфер.

"Як відомо, громадські середовища Луцького "Майдану" ("Правий сектор", "Самооборона", "Автомайдан" та "Громадський сектор") запропонували голові ОДА шукати людей для роботи в органах влади не лише серед членів партій, а й серед громадськості. Це дозволило б суттєво розширити перелік кандидатів на кожну посаду та в результаті публічного конкурсу обрати саме найбільш кваліфікованих осіб", - кажуть в Центрі.

"Але нові керівники області в особі партійців з ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" не хочуть на це погоджуватись. Серйозних можливих причин тут дві: це суттєво зменшить їх вплив на людей, які будуть призначені, а також залишить чималий список незадоволених партійців, які з нетерпінням чекають свого призначення", - додають експерти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ХТО МОЖЕ ОЧОЛИТИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НА ВОЛИНІ


На думку політологів, пояснення, якими влада виправдовує неготовність призначати нових чиновників за участю громадськості, - не мають під собою реального змісту.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ХТО МОЖЕ ОЧОЛИТИ СТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ ВОЛИНСЬКОЇ ОДА

"Наприклад, як пояснити зв'язок передвійськової ситуації із потребами призначити начальників управлінь освіти чи охорони здоров'я в області поки незрозуміло. Крім того, від моменту подання пропозицій про проведення публічних кадрових конкурсів пройшло вже два тижні, а жодних призначень так і не відбулося... Ну й нарешті всім старим та новим чиновникам слід привикати до нових умов праці. Громадськість буде постійно слідкувати за їх роботою, а тому сховатися від публічності нікому з керівників вже не вдасться", - кажуть експерти.

"Крім того, відмова політиків хоч якимось чином залучати громаду до кадрових призначень породжує чергову хвилю недовіри до нової влади. Громадяни стояли на Майданах саме за зміну системи влади, за наближення її до простих громадян, а не за зміну одних політиків на інших", - висловилися вони.

Фахівці Центру свої думки резюмують тезою: "Чим швидше нова влада зрозуміє необхідність залучення громадськості до керування областю, тим довшим і спокійнішим буде період управління місцевими органами влади для нових чиновників".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кадри
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого ви очікували від замполіта, який боїться прийняти будь-яке рішення самостійно. Тут вже треба працювати та брати відповідальність на себе, а не бла-бла-бла...
Відповісти
Збирайте знов майдан
Недовіра новій владі
Відповісти
Для чого ви зібрали той майдан?
Для чого лізли під кулі?
Я вас не розумів і не зрозумію напевно вже ніколи....

Заради кого?
Об вас витерли ноги, ви ім дали прийти до влади, отримати бажані посади
А тепер платіть за газ і затягуйте пояси, любі моі друзі
Відповісти
Почали міняти всіх керівників державних установ і управлінь, а де ж вони стільки кадрів наберуть, ще й до того ж кваліфікованних, зі стажем 5 років. де ж обійяна люстрації, тих хто працював нормально, для чого міняти. Самі себе хай поміняють, їм не можна вірити, шило на мило виходить.
Відповісти
нічого не зміниться, тому що всі купляються і всі продаються! шкода тільки людей які загинули((( це для того, щоб зараз дві політичні партії "Свобода" і "БЮТ" посади ділили і вплив на щось мали
Відповісти
Останні новини
Кадрову політику нової влади Волині порівняли з тупцюванням на місці
01 квітень, 2014, 09:45