Росія підвищила ціну на газ для України

Росія підвищила ціну на газ для України
Ціна на російський газ для України з другого кварталу збільшилася з $268,5 до $385,5 за тисячу кубометрів через неплатежі.

Про це заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, - пише Zaxid.net з посиланням на Інтерфакс.

«Відповідно до чинного контракту на постачання газу його ціна для України становитиме в другому кварталі $385,5. «Груднева» знижка на газ більше застосовуватися не може. Це зумовлено й виходить із невиконання українською стороною зобов'язань щодо погашення боргу за постачання газу в 2013 році й відсутністю 100% оплати поточних постачань, і, відповідно, збільшенням боргу за поставлений газ. Сума боргу на сьогодні становить $1,711 млрд», – заявив голова «Газпрому».

«Водночас із другого кварталу збільшується ставка транзиту російського газу територією України. Її зростання становитиме 10%, як і передбачає формула розрахунку в контракті на транзит від 2009 року з урахуванням ціни на газ», – додав Міллер.
«Газпром» платитиме підвищений тариф за транзит і повністю виконуватиме свої контрактні зобов'язання», – запевнив голова «Газпрому».

Нагадаємо, 31 березня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) рішення ухвалила про зростання граничної ціни на природний газ для промислових споживачів на 29,1%, а для підприємств, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, – на 64,2%. Рішення вступає в силу з 1 квітня 2014 року.

Окрім цього, нова влада України планує з 1 травня підвищити ціни на газ для населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.