У Луцьку хочуть збільшити ціну проїзду до 3,5 гривні

У Луцьку хочуть збільшити ціну проїзду до 3,5 гривні
Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів автобусами в Луцьку, кажуть, що ціну проїзду потрібно збільшити до 3,5 гривні.

Про це йшлося 1 квітня під час зборів Волинської асоціації перевізників.

Вони вирішили звернутися до міського голови Миколи Романюка щодо необхідності зміни тарифів на проїзд.

Підприємці кажуть, що економічно обґрунтована ціна - 4 гривні, але вони проситимуть збільшити її до 3,5 гривні.

На думку бізнесменів, зміну тарифу варто запровадити з 23 квітня.

Якщо ж цього не зроблять, то попереджають мерію, що маршрутки не вийдуть в рейси.

Також вони планують прийти на найближче засідання виконавчого комітету, аби обговорити проблеми галузі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 53
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай не виходять, закуплять ще пару десятків тролейбусів і автобусів б/у у польщі, а вони нехай за 3,5 самі у своїх маршрутках їздять
Відповісти
2,5 грн. - максимум що можна підвищувати. 3,5 грн - це у Києві дешевше буде.
Відповісти
це ТИПУ ПЕРШОКВІТНЕВИЙ ЖАРТ!!!сімшно!!!!!!!
Відповісти
Заробітні плати не збільшують, а 3.50 за проїзд - це дорого! Паливо не подорожчало у два рази, чим обгрунтовується підняття у два рази проїзд. Але нічого, будемо їздити на тролейбусах, там навіть комфортніше та швидше можна доїхати.
Відповісти
Ну не знаю, з 40 кварталу в політєх на тролейбусі не розумно (6-ка ходить рідко, а з пересадкою довго), треба в 6:55 на зупинці стояти якщо на першу пару.
Відповісти
Закуповуйте комунальні маршрути : якщо не будуть красти - буде вигідно і для міста також.
Відповісти
Пасажири також вміють страйкувати і будуть їздити тільки на тролейбусах по реальній ціні. А по 3.5 нехай їздять самі підприємці. Це не по карману лучанам!!!
Відповісти
будем ходити пішки)
Відповісти
Чекати маршрутку годину, їхати як в консервній банці в брудному салоні і платити за це 3,50? талони ніхто не видає, облік пасажирів і витрат не ведеться, податки власниками маршруток сплачуються по спрощеній системі. чому за це повинні платити люди які працюють за мінімальну зарплату? створюйте комунальне підприємство автотранспорту, відмінюйте всі пільги, ведіть прозорий облік, розраховуйте обгрунтовані ціни на проїзд.
Відповісти
підтримую! літом краще вже пішки пройтися, ніж в цій *** маршутці їхати
Відповісти
точно. Влітку завжди відаю перевагу пішій ході, ніж задихатись, обливатись потом і ще прилипати до когось у гарячій смердючій маршрутці. Пішли нахрін вони з такими тарифами !!! діло принципу, не буду платити. Зарплати ніхто не піднімав, нема грошей натаку розкіш!!!!
Відповісти
підтримую на всі 100%
Відповісти
це занадто...хай зарплати збільшують, а тоді вже ціну за проїзд...
Відповісти
нехай би не давали відкату, тоді б їм би хватило і двох гривень. Знахабніли.
Відповісти
Ганебне явище типу маршруток має зникнути з вулиц, 15 маршрут зробити виключно троллейбусним з реверсивним рухом.
Ввести квитки та перевести цих хапуг-маршрутчиків на загальну систему з пдв.
Відповісти
Я вшокє.
Ну як так рєзко пiдiймать цену!!!
Тра законом установить що подорожчання не може буть бiльше 10-15% в квартал.
Відповісти
та цЕ жарт я впевнена!!!
Відповісти
значить потрібно ввести на ринок такого перевізника, якому буде вигідно.
3,5 гривні це непосильна ціна для Луцька. тут не такі зарплати, щоб люди могли витратити на проїзд таку суму.
або шукати альтернативи... а цих перевізників всеівно прибирати з ринку. не можуть пропонувати адекватні послуши - нехай йдуть у інший бізнес.
Відповісти
ВолиньПост респект вам за хороший розіграш!!!
Відповісти
Хтось звертав увагу на ціну дизпалива -12 грн, ще восени було 9.50. Всі запчастини йдуть в перерахунку в Євро, тобто вартість піднялася в 2 рази. А тепер скажіть, кому не піднімали зарплати з 2007 року? Вартість проїзду не піднімали. Це що перевізники просять підняти вартість до 3.50, означає що реально піднімуть до 2.50 і то добре якби не через три місяці, а зараз. Повірте на гірших маршрутах заробітку немає взагалі, особливо в суботу, неділю, інколи приходиться докладати свої на заправку. А за користування маршрутом потрібно платити кожен день(100 грн,)незалежно від заробітку.
Відповісти
Правильно, хоч і дорого але давно пора, адже 2 грн. було ще за вартості бензину в 4 грн за літр а зара по 14 бензин, так і проїзд повинен бути 5 грн
Відповісти
чуеш ти "розумний" шибко!! сам і їзди!!!!
Відповісти
ти шо головою вдарилось???? шо ти мелеш ???!!! "...адже 2 грн. було ще за вартості бензину в 4 грн за літр... " . Я вже і не пам"ятаю коли бензин коштував 4 грн.!!! Вартість проїзду підняли з 1,5 до 2 в 2010 році (якщо не помиляюсь), тоді бензин коштував порядку 8 грн.
Відповісти
Подумайте самі. Ви сказали, що в 2010 бензин був по 8 грн. Зараз по 13. Бензин подорожчав на 5 грн (62%). Значить зараз ціна має бути 3,25 грн. Все логічно. Але тут питання в тому, що підприємці і держава не готова підвищувати зарплати своїм працівникам на 40%, як вже треба.
Відповісти
якщо вже заговорили про 62% : а зарплата в людей з того часй на скільки відсотків піднялась, не підкажете ?
Люди купляйте велики! Дешево, швидко,корисно для здоров"я і не шкодить екології!
Відповісти
Так всі питання не до маршрутчиків, які в умовах ринку нормалізують вартість проїзду, а до ваших, шановні лучани роботодавців. Які за не поспішають підвищувати зарплати відповідно до знецінення гривні і подорожчання палива. Легше звалити вину на підприємця-маршрутчика, ніж на свого боса. Спробуйте всі разом вимагати підвищення своєї зарплатні хоча б на 40%! Тоді можна буде поговорити і про якісь "невиправдані" підвищення цін.
Відповісти
ви вже вибачте,але як можна вимагати підвищення запрат у роботодавців,якщо наша казна пуста? Звідки ті роботодавці мають брати ці гроші, друвавти?
Відповісти
Ви говорите про бюджетників, тут ви частково праві. А що стосується приватних підприємців і підприємства олігархів, таких як Єремеев, Івахів, Мартинюк та інших більш малих?
Відповісти
Система міських перевезень має комплекс проблем, подолання яких збільшить рентабельність, а отже сприятиме мінімізації затрат. 1. Перевізники не отримують компенсації за пільгові перевезення, тобто їх держава кидає, але чи мають за це платити інші пасажири?. 2. Значна частина міських маршрутів дублюється приміськими. 3. Ціна на пальне об'єктивно здорожчує собівартість перевезень, але вартість пального це не 100% тарифу. 4. Перевізники самі не мають чіткої картини, яка ж денна виручка - вони орієнтуються на приблизні дані й з водіїв збирають те, як домовляться. ПіСі. Якщо ці пасажирські перевезення настільки збиткові, то чому так за них боряться, в т.ч. в судах?
Відповісти
давно пора
Відповісти
до 3.5 гривні %) ЗА ШО ?????????????? за їзду в консервних банках? за те шо ви їздите стадом? за хамство від водіїв? за те що ви після 20:00 зїжаєте з рейсу(47 маршут 100%)????????????

P.S. перевізники ви часом не..... ?????????
Відповісти
Бісові діти.... НЕ буде цього в нашому місті!! В Києві дешевше жити вийде!!!!!!
Відповісти
Однозначно НІ...
Не влаштовує ціна - відмовляйся обслуговувати рейс ...
І так більша частина заробітку - ніким крім водія та власника маршруту не висвічується...
Відповісти
тобто купити богдани по 70 тис. у.о, на автоматі, які беруть 44л\100 км, які після 5 років в такому стані як нормальні автобуси після 30 років, це економічно обгрунтовано?
при тому що в європі купа б\у автобусів, які з розмитненням коштують 15-20 тис, які після 15-20 років в стані, кращому ніж 100% машруток які в нас їздять, з витратою 15-18 л\100км це ні, це дуже не вигідно
Відповісти
Люди добрі, в Києві проїзд 2-2,5-3грн, а ці охули незнають, як збагачуватися. Хочуть на нас заробляти собі, жінці і коханці (знаю таких перевізників). мабудь нам дійсно потрібна війна, щоб все по змітало к чортовій матері і всі спустилися на землю.
Відповісти
треба страйкуватипри подорожчанні ціни !!!! ніяк інакше. 2,5 це максимум,який може собі дозволити середньостатистичний лучанин. Або хай попустяться трохи, або взагалі дулю будуть мати. Самі ( первізник підприємці) хай пересідають зі своїх тачок на маршутки і катаються з вітерцем !
Відповісти
Мене жаба душить платити 2 грн., а 3,5 це взагалі. Це постійний дохід протягом місяця ні дня вихідного. А їм все мало!!! Геть подуріли! Буду ходити пішки по Луцьку зекономлю на цукерки.
Відповісти
за таку ціну будуть ходити всі пішки, тай для здоров я набагато корисніш- профілактика інсультів та інфартів заодно)))
Відповісти
Шановні пасажири. Блокуйте АЗСи Луцька буде паливо по 8.00грн і ми ВАС возимо по1.50
Відповісти
міжміські перевезення в якості бажають бути кращими. для прикладу маршрут № 150 (Машина "Івеко"), в якій треба їхати і молитись Богу, щоб не "вилитіти" з неї і триати двері в руках, щоб не відкрились і за таку якість платити 3,50?
Відповісти
Знайомий працює водієм на міській маршрутці... Так він додому (крім літніх місяців) по 5 тис грн приносить...
Це при тому, що середня з/п по місту 2500 грн... Не круто ?
Що з однієї маршрутки має власник - залишається догадуватися.... Але не менше...
Відповісти
А ти налий йому грам 300 то він і олігархом стане:)Брехати та прибріхувати всі вміють...А на шиномонтаж за прокол 80грн віддай а взимку полежи під автобусом а помий його кожен день своїми руками...ше багато що можна розказати цікавого. А уяви себе на його місці коли твбе підрізав "чайник " Що ти скажеш пасажиру який впав у тебе в салоні??? Нема в нас культури ні пішохода ні водія. То ж давайте починати з себе ! І боріться щоб у Вас була достойна зарплатня а не в чужу кишеню заглядаєте!!!
Відповісти
100 % підтримую Лучанина! в мене багато таких знайомих водіїв, різних маршрутів і сільських тоже. хочу замітити що мають стільки грошей - що ми з двома вищими освітами за три місяці не отримуємо. при цьому вони вже втатили людську подобу перед очима одне бабло, і все. брати кондукторів необхідно це створить робочі місця і зарплати людям, а також чітко встановить кількість пасажирів і суму коштів. Після таких дій підвищення проїзду відпаде. А взагалі пора серйозно взятися за перевізників, якщо вони платять за отримання маршрутів то це їх питання, в Луцьку зарплатня сміша І це не Київська, а то вже Луцьк найдорожче місто в усіх відношеннях а які високі комунальні послуги - ціну підвищили, а комунальників не видно взагалі, вода дорожча вдвічі ніж в києві, це ганьба міській владі. Коли це свавілля закінчиться, де правий сектор - в ЖКП № 11 необхідно зайти і ще подивитися зарплатню начальників ЖКП.
Відповісти
Дайте зарплату 5000 тисяч в місяць буду платити 3,5 грн. за проїзд у громаадському транспорті.
Відповісти
Міській раді п..да, якщо дадуть добро на підняття тарифів до 3,5, максимум це 2,5 і крапка!!!
Відповісти
Це нереальна ціна! Схаменіться!!!
Відповісти
Куплю взуття на низькому і краще буду на роботу ходити пішки. Для здоровя добре та для гаманця краще, но за 3.50 ніколи не поїду
Відповісти
Люди что с вами случилось, вы так зажрались, что нет сил 3-50 нет
Відповісти
Люди!!!Хочете-ходіть пішки!Хіба вас хтось за штани тримає?Якщо товар не подобається-то я його не купую !!! А то наробили галасу...7
Відповісти
При такій кількості реклами в салоні деякі перевізники мали б доплачувати пасажиру за _примусове_ спостерігання місцевого рекламного "креативу".

Шкода, що немає gps-моніторингу руху тролейбусів. Ну і самих тролейбусів, майже немає.
Відповісти
Міську раду нафіг з нашого міста якщо вона це погодить...
Відповісти
Базовая валюта доллар подорожал относительно гривны на 40 процентов, это потянуло рост цен на топливо и обслуживание, реальная цена за проезд - 2,8, значит сделают 3 гривны, что будет справедливо. А сказки про 5000 гривен заработка у водителей, меня повеселили)))
Відповісти
Хоч один здоровомислячий коментнув, а то всі далі, ніж свій ніс не бачать.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перекрили вулицю
01 квітень, 2014, 11:32
У Луцьку хочуть збільшити ціну проїзду до 3,5 гривні
01 квітень, 2014, 11:26