Рада прийняла рішення про допуск військ НАТО

Рада прийняла рішення про допуск військ НАТО
На території України дозволили проводити військові навчання підрозділам з країни ЄС та НАТО.

Так, Верховна Рада схвалила проект закону «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі у багатонаціональних навчаннях», - пише ТСН.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів з 291, зареєстрованих у сесійній залі.

«Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2014 році для участі в українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів на рівні ескадрилей, українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції «Правопорядок-2014», українсько-американських навчаннях «Репід Трайдент-2014», українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів «Безпечне небо-20142, українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2014», багатонаціональних навчаннях «Світла лавина-2014», багатонаціональних навчаннях гірсько-піхотних підрозділів «Карпати-2014», українсько-молдовсько-румунських навчаннях механізованих підрозділів «Південь-2014» схвалити», - йдеться у документі.

Як повідомили доповідачі перед голосуванням, багатонаціональні навчання триватимуть з травня до листопада, загалом їх буде 8. У навчаннях братимуть участь близько 5 тисяч військовослужбовців.

Цим законом пропонується встановити чисельність учасників навчань з української сторони у 2,5 тис. людей і таку ж кількість - від інших держав-партнерів, повідомив на пленарному засіданні перед голосуванням в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

Навчання проходитимуть на півдні України - на Миколаївщині, в акваторії Чорного моря, а також на заході України та на 5 аеродромах. У навчаннях братимуть участь також представники ВМС ЗС України.

Як повідомлялося раніше, на Харківщині проведуть масштабні військові навчання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС, НАТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада прийняла рішення про допуск військ НАТО
01 квітень, 2014, 12:33